Per pirmąjį metų ketvirtį „Lidl“ kartu su pirkėjais vaikams paaukojo daugiau nei 18 tūkst. eurų

15.04.2024 10:00:00 | Vilnius

Taromatas

Jau septynerius metus „Lidl“ savo klientams suteikia galimybę taromatuose paaukoti vaikų dienos centrams ir taip  prisidėti prie geresnių sąlygų kūrimo vaikams iš sunkiau besiverčiančių šeimų. Per pirmąjį šių metų ketvirtį buvo paaukota 18 tūkst. eurų, o iš viso nuo projekto pradžios ši suma viršijo daugiau nei pusę milijono eurų. Surinktos lėšos naudojamos dienos centrų atnaujinimui ir steigimui, vaikų laisvalaikio organizavimui, darbuotojų mokymams ir kitiems poreikiams.

Prekybos tinklas „Lidl“ dvigubina taromatuose klientų aukojamus pinigus ir lygiomis dalimis skiria juos trims vaikų dienos centrais besirūpinančioms organizacijoms: Lietuvos „Caritas“, „Gelbėkit vaikus“ ir Maltos ordino pagalbos tarnybai. Nuo projekto pradžios 2017 metų gruodžio mėn. Lidl“ kartu su pirkėjais šioms organizacijoms skyrė 527 tūkst. – eurų.

Pirmojo metų ketvirčio rezultatai rodo, kad aktyviausiai aukojo didžiųjų šalies miestų gyventojai, o didžiausia už užstatą paaukotų pinigų suma surinkta Vilniuje. Sostinės gyventojai dažniausiai taromatuose atgautus pinigus aukojo Rinktinės gatvėje esančioje „Lidl“ parduotuvėje, kur prie paramos prisidėjo net 175 kartus. Iš viso nuo metų pradžios „Lidl“ parduotuvėse Lietuvoje paaukota daugiau nei 18 600 eurų.

„Tūkstančiai vaikų Lietuvoje kasdien po pamokų grįžta į namus, kuriuose trūksta šilumos bei jaukumo. Todėl siekiant jiems sukurti jaukią aplinką steigiami vaikų dienos centrai, kuriuose mokiniai gali ne tik saugiai praleisti laiką, bet ir pavalgyti, paruošti pamokas ar pažaisti su bendraamžiais. Dėkojame mūsų klientams, kad jie dosniai prisideda prie saugesnės aplinkos vaikams, o „Lidl Lietuva“ toliau prisidės prie klientų dosnumo padvigubindama surinktą paramą“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Parama skiriama tiek patalpų atnaujinimui, tiek edukacijai

„Lidl“ taromatuose surinkta ir padvigubinta parama skiriama vaikų dienos centrų sąlygoms gerinti – patalpų įrengimui ir atnaujinimui bei turiningesnio vaikų laisvalaikio organizavimui. Pavyzdžiui, edukaciniams užsiėmimams, piešimo ar sporto priemonėms, stovykloms, išvykoms. Taip pat psichoterapeutų bei užimtumo specialistų paslaugoms apmokėti.

Lietuvos „Caritas“ šių metų pradžioje atidarė naują vaikų dienos centrą Panevėžyje ir šiuo metu globoja 42 centrus visoje Lietuvoje.

„Esame dėkingi aukojantiems tarą ir „Lidl“ už dvigubinamą paramą vaikų dienos centrams, kuriuose mažieji ir paaugliai gali ne tik pavalgyti, saugiai, šiltai ugdytis, paruošti pamokas, bet ir turiningai leisti laisvalaikį, įgyti gyvenimui reikalingų įgūdžių, susirasti draugų, švęsti asmenines bei valstybės ar kalendorines šventes, smagiai praleisti laisvą laiką šiltuoju sezonu“, – sako Lietuvos „Carito“ Vaikų dienos centrų koordinatorė Jūratė Blinstrubaitė.

„Gelbėkit vaikus“ organizacijos vaikų dienos centrų darbuotojai šiemet metus pradėjo dalyvaudami emocinei sveikatai stiprinti skirtų programų „Heart“ ir „TeamUp“ mokymuose, kurie padeda per judesį ir meną stiprinti vaikų emocinę sveikatą.  

„Paramą, kurios sulaukiame iš mūsų rėmėjų – tiek fizinių, tiek juridinių asmenų – skaičiuojame ir jos panaudojimą planuojame labai atsakingai, nes be nuolatinių elementarių poreikių, tokių kaip pilnavertis vaikų maitinimas, komunalinės išlaidos, atlyginimai darbuotojams, prieš akis laukia vaikų vasaros atostogos, per kurias, kaip ir kasmet, norime nuvežti vaikus prie jūros, suorganizuoti jiems vasaros stovyklą“, – sako „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

Maltos ordino pagalbos tarnybos komunikacijos vadovė Jolita Ivanova pasakoja, kad šiuo metu parama itin aktuali, nes net keliems organizacijos dienos centrams yra reikalingas remontas. Be to, „Lidl“ ir pirkėjų surinktos lėšos naudojamos darbuotojų tobulinimui, vaikų laisvalaikiui bei kasdienėms išlaidoms padengti.

„Už „Lidl“ paramą galėjome suorganizuoti intervizijų vedimo mokymus, kuriuose mūsų darbuotojai mokėsi spręsti iškylančias problemas, analizuoti sudėtingus atvejus, kurių vaikų dienos centruose pasitaiko itin dažnai. Be to, už gautą paramą galėjome dienos centre atšvęsti Velykas su vaikais – rinkome gražiausią margutį, kurio autoriai buvo apdovanoti specialiais prizais, įsigytais už surinktą paramą“, – sako J. Ivanova.

Prisidėti prie pagalbą vaikams teikiančių organizacijų veiklos gali visi, besinaudojantys prekybos tinklo „Lidl“ taromatais. Atidavus tarą tereikia paspausti mygtuką „Aukoti“. Skyrus auką vaikų dienos centrams, sumą „Lidl Lietuva“ padvigubina ir perveda juos koordinuojančioms organizacijoms – Maltos ordino pagalvos tarnybai, „Gelbėkite vaikus“ ir Lietuvos „Caritui“.

Paaukoti vaikų dienos centrams galima visose 72 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvėse Lietuvoje, kurios veikia 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau