„Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai 2023“: „Lidl Lietuva“ pripažinta bendruomeniškiausia įmone

19.01.2024 10:00:00 | Vilnius

Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai 2023

Nuotrauka: Irmanto Gelūno / BNS

Kasmetiniuose Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose didelių įmonių kategorijoje metų bendruomeniškiausia įmone buvo pripažinta „Lidl Lietuva“. Įmonių socialinės atsakomybės „Oskarais“ vadinamų apdovanojimų komisijos nariai prekybos tinklą įvertino už bendruomenės sutelkimą įgyvendinant visuomenei ir gamtai svarbias socialines iniciatyvas.

Konkursu siekiama skatinti įmonių konkurenciją tvaresne veikla ir didinant savo socialinę atsakomybę. Atsiimdamas apdovanojimą „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis tikino, kad bendruomenę sutelkiančių ir gamtai svarbių iniciatyvų sėkmę užtikrina ne trumpalaikiai sprendimai, o ilgalaikės iniciatyvos.

„Aiškiai suprantame, kad ilgalaikiai bendrovės įsipareigojimai ir bendruomenės sutelkimas daro didelę įtaką ir realų pokytį. Tad šis apdovanojimas – itin svarbus ir didelis visos „Lidl“ komandos Lietuvoje darbo įvertinimas“, – sako A. Bubnelis.

Ilgalaikės iniciatyvos: nuo paramos vaikų dienos centrams iki pagalbos ruoniukams

„Lidl Lietuva“ nuo pat veiklos Lietuvoje pradžios inicijuoja ir vykdo projektus, kurie apima sritis, kuriose įmonė gali daryti didžiausią poveikį. Bendrovė sutelkė savo klientus rūpinantis mažųjų Lietuvos gyventojų gerove – sudarė galimybę už daugkartinę tarą atgautus pinigus paaukoti vaikų dienos centrams ir pati dvigubina šią paramą. Be to, „Lidl Lietuva“ darbuotojai kasmet pildo vaikų namų „Valsta“ gyventojų svajones. Bendrovė aktyviai prisideda ir prie įvairių „Maisto banko“ iniciatyvų. Šiemet Panevėžyje prie trijų „Lidl“ parduotuvių pradėjo veikti specialūs „Ecoservice“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus įrengti tekstilės konteineriai, kuriuose miesto gyventojai kviečiami palikti nebenaudojamus drabužius ir avalynę. Tekstilės konteineriuose palikti daiktai bus pagal poreikį dalijami skurdžiau gyvenantiems žmonėms ir padės tausoti aplinką.

Iniciatyvos „Duok ruoniukui penkis“ metu už kiekvieną nupirktą specialų daugkartinį maišelį Lietuvos jūrų muziejaus vykdomai Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos veiklai skiriama 0,05 Eur. Prie pilkųjų ruonių išsaugojimo Baltijos jūroje prisidedanti iniciatyva padėjo Lietuvos jūrų muziejui išgelbėti pusšimtį ruoniukų. 

Prekybos tinklo iniciatyvos atliepia ir geopolitinę situaciją – Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, įmonė prisidėjo prie karo pabėgėlių, atvykusių į Lietuvą, gerovės – skyrė paramą bei suteikė darbo vietas, padėjo lengviau integruotis į visuomenę.

„Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai“ kasmet vyksta jau 16 metų. Šia iniciatyva Lietuvoje skatinama didinti žinomumą apie įmonės socialinės atsakomybės naudą verslui, valstybei ir kiekvienam žmogui bei skatinti šalies įmones diegti socialines atsakomybės principus savo veikloje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau