Maistas, kuris motyvuoja: saldūs, bet sveiki užkandžiai sportuojantiems

12.01.2024 11:00:00 | Vilnius

Maistas, kuris motyvuoja: saldūs, bet sveiki užkandžiai sportuojantiems

Įvairūs tyrimai rodo: kone ketvirtadalis žmonių naujųjų metų tikslų atsisako jau pirmąją metų savaitę, o sausio gale tokių – beveik kas antras. Tačiau mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė sako, kad yra ne viena priežastis, kodėl daliai žmonių nepavyksta pasiekti išsikeltų sporto, sveikatos gerinimo ir kitų tikslų, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

„Pernelyg ambicingi tikslai, kurių rezultatas pasirodys negreit, per didelis noras pamatyti greitus rezultatus – tik dalis to. Pokyčiai – užtrunka, ir tam reikia tvirtos disciplinos. Žinoma, kiekvienam žmogui tinka skirtingi metodai, tačiau siekti savo tikslų gali padėti kompetentingi specialistai, todėl nusprendus keisti savo gyvenimo būdą, galima pasikonsultuoti su mitybos specialistu ar asmeniniu treneriu“, – pataria G. Urbonaitė.

Motyvuoja ne tik rezultatai

Anot specialistės, aktyviai sportuojant ir siekiant kitų tikslų svarbu neskriausti savo organizmo ir aprūpinti jį visomis reikiamomis medžiagomis. Jos teigimu, priprasti prie pasikeitusio režimo gali padėti ir maistas

„Sveikai ir subalansuotai maitintis galima ir ne vien tik su garuose ruošta vištiena ar atsisakius saldumynų. Svarbiausia – balansas, todėl kartais save galima paskatinti tiek užkandžiais, tiek ir kokiu desertu, bet reikėtų ieškoti sveikesnių alternatyvų. Jų nerandant, sveikatai palankesnių skanumynų galima pasigaminti ir patiems, pavyzdžiui, varškės sūrelius, paskanintus ne cukrumi, bet medumi, klevų sirupu ar kitais saldikliais“, – rekomenduoja mitybos specialistė.

„Tinginys“, kuris pavyks net ir tingiausiems

Ieškantiems sveikatai palankesnio, bet taip pat gardaus deserto, mitybos specialistė ir „Lidl“ ambasadorė G. Urbonaitė dalijasi savo mėgstamo bei itin lengvai paruošiamo patiekalo – „Tinginio“ – receptu. Jos teigimu, šis desertas pavyks kiekvienam, o pamėgs net ir išrankiausi.

Sveikatai draugiškesniam „tinginiui“ reikės:

100 g (vienos plytelės) 75 proc. juodojo šokolado

3 v. š. kokosų kremo

330 g arbatinių sausainių

Pirmiausia, dubenyje sulaužykite sausainius, tačiau nesutrinkite iki miltų.

Kitame dubenyje, virš garų vonelės, ištirpdykite šokoladą ir sumaišykite su kokosų kremu. Gautą masę supilkite ant sausainių ir permaišykite.

Ant stalo patieskite maistinę plėvelę ir ant jos suformuokite „tinginį“. Laikykite desertą šaldytuve, kol sustings.

Po vieną – per dieną: gardūs naminiai varškės sūreliai

Greta sveikatai palankesnio „tinginio“, G. Urbonaitė šaldytuve kviečia palikti vietos ir naminiams varškės sūreliams su aguonomis. Vos keli ingredientai, šiek tiek kantrybės, ir savo dieną paskaninsite gardžiu desertu!

Naminiams varškės sūreliams reikės:

360 g (2 pakelių) liesos varškės

80 g juodojo šokolado (bent 70 proc.)

1 v. š. aguonų

1 v. š. klevų sirupo arba kito saldiklio

Pirmiausia, iki norimos konsistencijos sutrinkite varškę. Suberkite aguonas, įpilkite klevų sirupo ir gerai išmaišykite. Virš garų vonelės išlydykite šokoladą ir ištepkite silikonines ar kitas turimas formeles. Palaikykite šiek tiek šaldytuve, kad sustingtų. Tuomet sudėkite varškės ir aguonų masę, išlyginkite. Ant viršaus užliekite likusį šokoladą ir padėkite į šaldytuvą bent valandai. Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau