„Lidl“ primena, kaip dirbs per Velykas: ką pirkėjai jau renkasi šventiniam stalui?

28.03.2024 09:00:00 | Vilnius

Velykų apsipirkimas

Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ primena, kaip dirbs artėjančios didžiausios pavasario šventės metu. Kaip jau tapo tradicija, „Lidl“ septintus metus iš eilės nedirbs pirmąją šv. Velykų dieną,  kovo 31-ąją – prekybos tinklo darbuotojai galės daugiau laiko skirti poilsiui ir šventes praleisti artimųjų rate. Prekybos tinklas taip pat pastebi, kad šventinius pirkinius pirkėjai planuoja jau itin aktyviai.

Antrąją Velykų dieną, pirmadienį, „Lidl“ parduotuvės veiks kaip įprasta. Įprastu grafiku visos „Lidl“ parduotuvės dirbs ir dieną prieš Velykas, kovo 30-ąją.

„Kaip ir kasmet per didžiąsias šventes, Velykas visi mūsų darbuotojai galės daugiau laiko praleisti su savo šeimos nariais ir artimaisiais bei skirti jiems visą savo dėmesį. Jau ne vienerius metus pastebime, kad didžiosioms metų šventėms žmonės pradeda ruoštis anksčiau ir ilgesnio galiojimo produktus, taip pat šventines dovanas įsigyja anksčiau. Tai leidžia patogiau susiplanuoti šventinius pirkinius. Visgi didieji šventiniai apsipirkimai būna likus dienai ar kelioms iki šventinių dienų, tad parduotuvių darbo laikas pirkėjams yra svarus planuojant, – teigė „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Prekybos tinklas pastebi, kad pirkėjai šventinius pirkinius planuoja jau itin aktyviai, o labiausiai džiugina tai, kad šventiniam krepšeliui reikalingų prekių kainos išliko panašios kaip ir praėjusiais metais. Kai kurių prekių kainos šiais metais ir sumažėjo.

„Pagrindinių Velykoms skirtų produktų kainas mums pavyko išlaikyti tokias pačias kaip ir praėjusiais metais arba netgi pasiūlyti mažesnes, taip išlaikant geriausią kainos ir kokybės santykį rinkoje. Kaip ir kasmet, neatsiejamos velykinio krepšelio prekės – kiaušiniai, majonezas, žirneliai. Pavyzdžiui, populiariausias velykinis produktas, kiaušiniai, šiuo metu mūsų tinkle kainuoja net kiek pigiau nei praėjusiais metais“, – kalbėjo „Lidl Lietuva“ atstovas.

Kaip parodė „Lidl“ tinklo užsakymu „Norstat“ atlikta gyventojų apklausa, lietuviai neįsivaizduoja Velykų be kiaušinių. Apklausos duomenimis, 95 proc. – praktiškai visi – ant Velykų stalo tikrai turės Velykų simboliu laikomų kiaušinių. Pasak prekybos tinklo, pirkėjai aktyviai perka ne tik šventiniam stalui skirtus produktus, bet ir rūpinasi margučių puošimu, namų dekoravimu.

„Margučiams skirtų dažų kainas taip pat išlaikėme tokias pačias kaip praėjusiais. Panašios išliko ir įvairių velykinių dekoracijų kainos. Asortimente siūlome velykinių krepšelių, namų dekoracijų, lempučių ir pan. Velykinėms dekoracijoms taikome ir nuolaidas, tad pastebime, kad pirkėjai jų įsigyja daugiau bei jau aktyviau ruošiasi artėjančioms šventėms“, – teigė A. Bubnelis.

„Lidl“ pastebi, kad žmonės Velykoms ruošiasi jau aktyviai. Prekybos tinklo užsakymu atlikta apklausa parodė, kad daugiau nei pusė apklaustųjų maistui per Velykas planuoja išleisti ne mažiau kaip ir prieš metus. Didžiausia dalis – 41 proc. Velykų vaišėms ketina skirti 51–100 Eur, po 19 proc. – iki 50 Eur ir nuo 101 iki 150 Eur.

Lietuvoje iš viso veikia 72 „Lidl“ parduotuvės 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau