„Lidl“ pirkėjai dosniai prisidėjo prie pavasarinės „Maisto banko“ akcijos

19.03.2024 12:00:00 | Vilnius

Maisto banko akcija

Kovo 15-16 dienomis įvyko kasmet organizuojama „Maisto banko“ labdaros ir paramos fondo maisto rinkimo akcija. Prie akcijos, kaip ir kas kartą, noriai prisidėjo ir prekybos tinklas „Lidl“, kuris kvietė pirkėjus aukoti 72-ose tinklo parduotuvėse visoje Lietuvoje. Šios akcijos metu „Lidl“ parduotuvėse buvo paaukota ilgo galiojimo produktų už beveik 80 tūkst. eurų.

Akcijos organizatoriai džiaugiasi, kad šiais metais prie „Maisto banko“ akcijos vairo stojo daugiau nei 7400 savanorių. Prie jų prisijungė ir „Lidl Lietuva“ darbuotojai. Prekybos tinklas planuoja šią iniciatyvą tęsti ir ateityje bei pakviesti prisijungti dar daugiau darbuotojų.

„Dėkojame visiems pirkėjams, kurie prisidėjo prie šios akcijos ir dosniai aukojo. Džiaugiamės, kad pirkėjai išgirdo tiek „Maisto banko“ organizacijos, tiek ir mūsų prašymą. Nors tradiciškai daugiausia „Maisto banko“ akcijoje gyventojai aukojo makaronų, bet paaukojo ir didelius kiekius aliejaus, įvairiausių konservų, ko labiausiai ir reikia. Prie savanorių būrio šiais metais jungėsi ir mūsų darbuotojai, tikimės, kad ateityje jų gretos tik didės“, – kalbėjo „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Pavasarinės „Maisto banko“ akcijos metu, renkant maisto produktus nepasiturintiesiems, dosnia parama prisidėjo „Lidl“ parduotuvių pirkėjai. „Lidl“ parduotuvėse vykusios akcijos metu pirkėjai nepasiturintiems paaukojo maisto už beveik 80 tūkst. eurų. Iš viso nupirkta daugiau nei 56 tūkst. ilgai galiojančių maisto produktų. Per dvi dienas trukusią akciją „Lidl“ parduotuvėse buvo paaukota daugiau nei 16 tūkst. kartų. „Lidl“ parduotuvėje žmonės labiausiai aukojo makaronus, aliejų, įvairius konservus, kruopas, ryžius, cukrų.

Apskritai savaitgalį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje parduotuvių lankytojai paaukojo beveik 258 tūkstančius ilgiau negendančių maisto produktų, kurie atiteko nepasiturinčius globojančioms nevyriausybinėms organizacijoms.

„Esame nepaprastai dėkingi tūkstančiams savanorių ir aukojusių žmonių. Kiekvieną kartą „Maisto banko“ akcijos laukiame su nerimu, nežinodami ko tikėtis, kaip nuolatos besikeičiančios maisto kainos paveiks aukotojus. Ši akcija maloniai nudžiugino – jos rezultatas geresnis nei pernai. Tai reiškia ne tik didžiulį palaikymą „Maisto bankui“, bet ir tai, kad bent po kelis ilgo galiojimo maisto produktus galėsime perduoti apie penkiasdešimčiai tūkstančių žmonių, tai yra šiek tiek daugiau nei penktadaliui mūsų paramos gavėjų“, – teigė „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius.

Paramą stokojantiems prekybos tinklas „Lidl“ teikia ne tik vykstant ilgo galiojimo maisto produktų rinkimo akcijoms, bet ir ištisus metus. 2018 metais „Lidl“ pradėjo reguliariai tiekti „Maisto bankui“ duoną ir įvairius bakalėjos produktus bei higienos prekes tiesiogiai iš visų parduotuvių, o 2020 metais nepasiturintiems žmonėms tiekiamas prekes papildė ir švieži vaisiai bei daržovės. „Lidl“ taip pat remia „Maisto banką“ finansiškai, skirdamas reguliarią paramą paaukotų produktų surinkimo, paskirstymo ir kt. kaštams padengti.

„Maisto banko“ akcija pirkėjų patogumui vyko visose 72-ose „Lidl“ parduotuvėse Lietuvoje, 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau