Koks gi pavasaris be gėlių! Atskleidė, kiek šiemet kainuoja tulpės

08.03.2024 09:00:00 | Vilnius

Tulpės

Jau šiandien, švenčiant Tarptautinę moterų solidarumo dieną, Lietuvą nuspalvins tulpių ir kitų gėlių jūra. Tam ruošiasi ir prekybininkai, stengdamiesi užtikrinti pakankamą skintų gėlių pasiūlą, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

„Tiek kovo 8-ąją, tiek ir dieną anksčiau šviežios, skintos gėlės – itin populiarios, todėl stengiamės patenkinti aukštą paklausą. Šią savaitę į parduotuves visoje Lietuvoje iš viso pristatysime net 13 sunkvežimių skintų gėlių: rožių, gerberų ir, be abejo, tulpių, kurių kainos šiemet, palyginti su pernai, išliko tokios pat arba netgi 10–15 proc. mažesnės“, – teigia „Lidl Lietuva“ komercijos vadovas Lukas Gudas.

Egzistuoja gėlių populiarumo pikai

L. Gudas paaiškina, kad egzistuoja tam tikri populiarumo pikai, kai nuperkama daugiau skintų gėlių – tokių yra keturi per metus, ir kiekvienas jų turi tam tikras tendencijas. Pavyzdžiui, vasario 14 d., per šv. Valentino dieną, perkamos rožės ir tulpės, ir populiariausios – raudonos spalvos.

„Tuo metu kovo 8 d., nors perkamos ir kitos skintos gėlės, dominuoja tulpės. Konkrečioms spalvoms pirmenybė neteikiama – pirkėjai renkasi įvairias. Mūsų skaičiavimais, tądien tulpių nuperkama net 4 kartus daugiau nei rožių, tad tai – aiškus piko įrodymas“, – sako „Lidl Lietuva“ komercijos vadovas.

„Lidl Lietuva“ duomenimis, skintų gėlių taip pat dažniau nuperkama per Motinos dieną, pirmąjį gegužės mėn. sekmadienį, ir tądien perkamos įvairių rūšių gėlės, taip pat ir vazoninės. Galiausiai, paskutinis pikas stebimas rugsėjo 1 d. ir dieną prieš, kai įsigyjami kardeliai.

Tulpių augintojams – griežti aplinkosaugos reikalavimai

Jau ne vienerius metus „Lidl Lietuva“ parduotuves pasiekia šviežios skintos tulpės iš Lenkijos. Šios šalies augintojams taikomi griežti aplinkosaugos reikalavimai, tarp kurių – griežtesnės nei Europos Sąjungos reikalavimuose nustatytos pesticidų normos.

„Visi „Lidl Lietuva“ daržoves ir vaisius tiekiantys ūkininkai, taip pat – ir tulpių augintojai privalo turėti „Global G.A.P.“ tarptautinį sertifikatą. Jis įrodo, kad augintojo ūkis yra tvarus, jame tausojami gamtos ištekliai, užtikrinama ne tik darbuotojų, bet ir produktų sauga, o į jų auginimą yra žiūrima per darnaus vystymosi prizmę. Tiekėjams taip pat taikome papildomą reikalavimą – jie privalo turėti ir GRASP sertifikatą, kuris įrodo tiekėjo socialinę atsakomybę darbuotojų atžvilgiu“, – teigia L. Gudas.

Pataria, kaip prižiūrėti

Įsigijus ar dovanų gavus skintų gėlių, norisi jas kuo greičiau pamerkti į dailią vazą ir papuošti savo namų ar kitą erdvę. Tačiau „Lidl“ ekspertai pataria neskubėti, jei norima gėles kuo ilgiau išlaikyti šviežias.

Pirmiausia, rekomenduojama vengti temperatūrinio šoko, t. y. saugoti gėles, kad šiltoje aplinkoje jos negautų šalto oro gūsio, o jei gėlės atvėsusios – kad nepaveiktų karštis.

Pamerkus gėles patariama puokštės iš karto neišpakuoti, o tik praėjus kuriam laikui, kad gėlės apsiprastų su aplinka – kitaip rizikuojama joms sukelti stresą. Tuomet jos gali nugeibti, greičiau nužydėti ir pan.

Jei namus puošia tulpės, patariama dažniau keisti vandenį – tulpės jį labai mėgsta. Todėl rekomenduojama į vazą įpilti pakankamai vandens ir keisti jį bent kas 2–3 dienas.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau