Vos keli ingredientai, ir Italija – jūsų lėkštėje: draugiška kaina, o skonis nepaliks abejingų

09.10.2023 10:00:00 | Vilnius

Vos keli ingredientai, ir Italija – jūsų lėkštėje: draugiška kaina, o skonis nepaliks abejingų

Italų virtuvė užima ypatingą vietą gurmanų širdyse. Itališkų restoranų galima rasti beveik visuose pasaulio kampeliuose, o tokie patiekalai kaip makaronai, pica ar tradiciniai padažai mėgiami ir ruošiami, rodos, bet kurioje šalyje. Šios virtuvės populiarumo paslaptis – paprastumas, įvairių skonių kombinacijos, visuomet švieži ingredientai ir meilė maisto gamybai. Tačiau net ir gerai pažįstama ir laiko išbandymus patyrusi Italijos virtuvė kaskart sugeba nustebina net ir pačius išrankiausius valgytojus, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

Dar vienas itališkos virtuvės išskirtinumas – kaina. Itin populiarius ir visų taip mėgstamus patiekalus galima nesunkiai pasigaminti įsigijus vos kelis kokybiškus ingredientus ir galėsite tiesiog namuose mėgautis gardžiausiais skoniais, neišleisdami daug pinigų.

Italijos virtuvė – nepaprastai paprasta

Italijos virtuvė yra ne tik maistas, bet ir bendruomeniška patirtis, laikas, kai šeima ir draugai susirenka kartu ir mėgaujasi ne tik sodriais patiekalų skoniais, bet ir kompanija. Ilgos vakarienės, kupinos juoko ir pokalbių, yra tokios pat svarbios, kaip ir pats maistas ir jo kokybė. Visa tai persiduoda ir skoniui, todėl kiekvienas patiekalas, atrodo, sušildo ne tik gomurį, bet ir širdį.

Skirtinguose Italijos regionuose galima rasti visko – nuo sočių ir mėsiškų patiekalų centrinėje Italijoje iki jūros gėrybių pietuose. Kiekvienas regionas lėkštėje pateikia savo unikalų charakterį.

Tačiau „Lidl“ maisto ekspertai neabejoja, kad lemiamą vaidmenį šio krašto gastronomijoje atlieka paprastumas ir dėmesys kokybiškiems ingredientams. Daugelio itališkų patiekalų pagrindą sudaro vos keletas kruopščiai atrinktų ingredientų, leidžiančių pajusti tiek skirtingus skonius, tiek visą jų dermę. Puikus pavyzdys yra pica „Margarita“, kuri savo paprastumu ir vos keliais ingredientais (pomidorais, mocarelos sūriu, šviežiais bazilikais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus) yra pavergusi visą pasaulį ir dažnai yra pirmas pasirinkimas net ir pačių išrankiausių valgytojų – vaikų.

Itališku skoniu visą šią savaitę pasimėgauti kviečia prekybos tinklas „Lidl“. Gausiausios ir pirkėjų bene labiausiai pamėgtos „Italiamo“ savaitės metu pirkėjų lauks gausybė įvairiausių daržovių užtepėlių, gardusis pesto, trintų pomidorų padažas ir fantastiškas sūrių pasirinkimas. Makaronų mėgėjai taip pat bus pradžiuginti jų gausa ir ras šviežių kiaušininių makaronų su įvairiais įdarais, makaronų su virtu kumpiu ir sūriu, spagečių ar trijų spalvų kietųjų kviečių makaronų. Gurmanai tikrai neatsispirs ir marinuotų aštuonkojų karpačui. O kokia itališka virtuvė be tradicinių desertų? Šią savaitę smaližiai visose „Lidl” parduotuvėse galės įsigyti tiramisu desertą, pyragėlių „Amor di Latte“,  visų pamėgtų makarunų bei tikrų itališkų ledų.

Vos keli ingredientai, o lėkštėje – gardžiausi skoniai

Norintiems Italijos virtuvę perkelti į savo namus, lengvam užkandžiui, sočiam makaronų patiekalui ir gaiviam desertui pasigaminti reikės vos kelių ingredientų. Tad į kompaniją tereiks pasikviesti gausų būrį draugų ar artimųjų ir galima pradėti mėgautis itališka maisto fiesta.

Užkandžiui – lengvos salotos

Pradėkite nuo užkandžio. Šįkart „Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti lengvas ir vasarą primenančias „Caprese“ salotas. Šios salotos – ypatingos, joms tereikia tik pomidorų ir mocarelos sūrio, o gaminimas užtruks vos kelias minutes.

„Caprese“ salotoms reikės:

3 didelių pomidorų

120 g šviežio mocarelos sūrio

Kelių baziliko lapelių

Alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį

Pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis, tada sluoksniuodami dėkite viską į lėkštę. Pagardinkite pipirais, aliejumi ir druska bei papuoškite bazilikų lapeliais.

Vakarienei – itališka klasika dvelkiantys makaronai

„Spaghetti aglio e olio“ arba kitaip makaronai su česnakais – tipiškas neapolietiškos virtuvės patiekalas, kurį pasigaminsite itin paprastai ir tikrai norėsite pakartoti.

„Spaghetti aglio e olio“ makaronams prireiks:

200 g mėgstamų spagečių

7 skiltelių česnako

5 v. š. alyvuogių aliejaus

Šviežių petražolių, druskos ir pipirų pagal skonį

Dideliame puode užvirkite vandenį, įberkite druskos, įdėkite spagečius ir virkite juos pagal ant pakelio užrašytas rekomendacijas.

Kol makaronai verda, keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Smulkiai supjaustykite kelias česnako skilteles ir sudėkite jas į įkaitusią keptuvę. Kepkite česnaką, kol jis taps auksinės rudos spalvos. Išvirusius spagečius įdėkite į keptuvę ir gerai išmaišykite su keptu česnaku.

Patiekite makaronus dar karštus, pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiomis petražolėmis. Aštrumo mėgėjai gali patiekalą pasiskaninti aitriųjų pipirų dribsniais.

Desertui – itališkos vasaros skonis

Italai neretai vakarieniauja iki pat vėlumos, tačiau niekada neatsisako puodelio puikios kavos. O jei kava dar patiekiama su ledais… Įsimintinos vakarienės pabaigai pasigaminkite tradicinį desertą „Affogato“, kuriame su stipraus espreso kavos skoniu susijungia tikra ledų gaiva.

Vienai porcijai deserto reikės:

1 kaušelio ledų (geriausiai vanilinių)

1 mažo puodelio espreso kavos

Pirmiausia, paruoškite espreso kavą. Kava turi būti stipri ir karšta. Tuomet pasiruoškite stiklinę, į ją dėkite kaušelį pasirinktų ledų ir tiesiai ant jų iš karto užpilkite paruoštą kavą. Tradiciškai šis desertas patiekiamas santykiu 2:3 (espresas:ledai). Dabar pats metas šaukšteliu mėgautis tikra itališka gaiva ir saldžiai užbaigti itališką vakarienę.

Ragaukite itališkus skonius ir mėgaukitės!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau