Taupiai, lengvai ir išradingai – įmanoma: 5 patarimai, kaip pasiruošti stebuklingoms šventėms

21.11.2023 11:00:00 | Vilnius

Šventinė vakarienė

Kalėdos – viena daugiausiai džiaugsmo suteikiančių švenčių, kurios kone kiekvienas laukia visus metus. Greta šventiškos nuotaikos tvyro ir tam tikras jaudulys, kai galvojama, kaip pasiruošti stebuklingoms Kalėdoms. Tačiau švenčių laukti įmanoma lengvai ir išradingai, jei laikysitės kelių paprastų patarimų, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

„Normalu, kad dažnas žmogus į šventinį šurmulį įsitraukia su ilgu darbų sąrašu: reikia paruošti kalėdinį stalą, papuošti namus, surasti dovanų. Tačiau įtemptas laikotarpis, galų gale, apdovanoja magišku džiaugsmu. Tam, kad Kalėdų laukimas būtų kuo lengvesnis, padės visai paprasti patarimai, kurių svarbiausias – planavimas“, – teigia „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė Kristina Mažeikytė.

1. Sudarykite aiškų pirkinių planą ir jo laikykitės. Kalėdos – tikrai svarbi šventė, tad ir ruoštis jai patariama atsakingai. Rekomenduojama iš anksto susidaryti aiškų pirkinių planą ir jo laikytis. Turint planą, kils kur kas mažiau pagundų įsigyti tai, ko nebūtinai reikia. Be to, žinosite, ir kiek lėšų prireiks šventiniam stalui bei dovanoms.

Pastebima, kad šios taisyklės šalies gyventojai dažniausiai laikosi. Lapkritį prekybos tinklo „Lidl“ užsakymu bendrovės „Norstat“ atlikta apklausa rodo, kad absoliuti dauguma gyventojų didžiosioms metų šventėms linkę ruoštis: 56 proc. Kalėdoms apsiperka arba iš anksto, arba laikydamiesi griežto pirkinių sąrašo.

2. Nepalikite visko paskutinei akimirkai. Manote, kad kalėdines dovanas geriausia įsigyti paskutinę akimirką? Verta pagalvoti iš naujo, nes prieš pat Kalėdas gali nelikti norimų prekių, ir teks tenkintis tuo, kas liko. Iš anksto pravartu įsigyti ir šviežios mėsos, žuvies bei jų gaminių – juos galėsite užšaldyti ir laikyti iki pat švenčių. Tačiau iš anksto prisipirkti nereikėtų šviežių daržovių, vaisių – jie tiesiog suges.

„Žinoma, kai kas Kalėdoms pradeda ruoštis iš anksto, užsakydami dovanas, kitas prekes. Tačiau laiko tinkamai pasirūpinti šventiniu stalu ir dėmesiu artimiesiems įmanoma rasti ir vėliau. Vis dėlto, nereikėtų visko palikti paskutinei akimirkai – taip įsigysite tai, ko tikrai reikia. Jau dabar galima nusipirkti nemažai produktų, kurie švenčių sėkmingai sulauks šaldymo kameroje ar spintelėje, tad pastebėjus gerą kainą, verta juos prigriebti jau dabar“, – sako K. Mažeikytė.

3. Viską galima rasti ir vienoje vietoje. Pasirūpinus maisto produktais, toliau eilėje – kalėdinės dovanos. Kol vieni jau yra parašę ar dar tik rašys laiškus Kalėdų seneliui, likę dovanomis ketina pasirūpinti patys.

Paklausti, kur ketina ieškoti kalėdinių dovanų, 3 iš 5 gyventojų nurodė jų dažniausiai ieškantys prekybos centruose, tiek pat dairosi ir internete. Gerokai mažiau respondentų dovanas ketina įsigyti specializuotose parduotuvėse ar kitose vietose. Tai, anot K. Mažeikytės, parodo, kad gyventojai vertina prekybos centruose esančių kalėdinių maisto produktų ir kitų prekių tinkamumą dovanoms.

„Išskirtinio skonio maisto produktai, žaislai, grožio, namų apyvokos ir kitos prekės – tai dovanos, kurios dažno namie atsiduria po Kalėdų eglute. Jų pasiūla prekybos centruose – itin didelė, o ir kainos – tikrai draugiškos. Galų gale, verta atsiversti ir dovanų katalogus, kurie gali pasufleruoti dovanų idėjų, arba tarsi netyčia parodyti juos savo vaikams, artimiesiems, kad jie pasidalytų savo norais. Todėl rūpinantis šventinio stalo skanumynais, prekių vežimėlyje vietos atras ir kalėdinės dovanoms“, – teigia „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė.

4. Į pasirengimą įtraukite ir kitus. Kalėdos – ne tik dovanų metas, bet ir laikas, kai būnama kartu su pačiais artimiausiais. Daugumos nuomone, stebuklingą švenčių nuotaiką kuria visi – taip mano 3 iš 5 respondentų. Tuo metu kas trečiam apklaustajam geriausia dovana – laikas kartu. Todėl šeimos narius, artimuosius ar draugus patartina įtraukti ne tik į Kalėdų šventimą, bet ir pasirengimą joms.

Susitarkite, kas iš šeimos narių bus atsakingas už namų papuošimą, kas iš draugų pasirūpins šventiniais desertais, o kas sudarys kalėdinių dainų repertuarą ir per Kalėdas išsitrauks gitarą.

5. Atsipalaiduokite. Kiekvienas sutiks: kad ir kokios smagios būna Kalėdos ar kitos šventės, pasirengimas joms tikrai kelia nemažai iššūkių. Tačiau pasiruošimas didžiosioms metų šventėms tradiciškai yra susijęs ir su ramybe bei susitelkimu į save, artimuosius. Todėl pasistenkite net ir itin intensyviame pasirengimo vajuje atrasti laiko atsikvėpti, atsipalaiduoti ir neskubėti – taip šventes pasitiksite ir sutiksite kur kas geresnės nuotaikos.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau