Supersavaitės nuolaidos: ant rudeniško stalo – riešutai, žuvis, slyvos ir dar daugiau

05.10.2023 10:00:00 | Vilnius

Supersavaitės nuolaidos: ant rudeniško stalo – riešutai, žuvis, slyvos ir dar daugiau

Dienos rudenėja, tad vis labiau norisi ne tik daugiau laiko leisti jaukiai namuose, bet ir į savo maisto racioną įtraukti sočius bei gardžius patiekalus, kurių gamyba nereikalauja daug laiko ar pastangų. Būtent tokiems rudeniškiems patiekalams prekybos tinklas „Lidl“ ruošia ypatingus pasiūlymus, kurie nuo ketvirtadienio iki sekmadienio džiugins ištikimiausius pirkėjus. Tad ir savaitgalio pietų receptų idėjomis rūpintis nebereikės, nes iš atrinktų produktų gausos galėsite pasigaminti ne tik gardų keptos lašišos patiekalą ar lengvą slyvų desertą, bet ir dar daugiau.

Kaip ir kiekvieną savaitę, prekybos tinklas „Lidl“ savo pirkėjams ruošia superpasiūlymus pamėgtiems produktams. Šįkart nuolaidų maratonas 72-ose parduotuvėse visoje Lietuvoje atrinktiems produktams prasideda nuo pat ketvirtadienio ryto ir tęsis iki sekmadienio vakaro. Tad skirtingos akcijos atrinktiems produktams džiugins kasdien, tačiau galios tik vieną dieną.

Jau nuo pat ketvirtadienio riešutų mėgėjai apsidžiaugs riešutų mišinio „Alesto“ kaina. Tik tądien perkant 2 pakuotes (200 g) riešutų mišinio, antrai pakuotei bus taikoma net 50 proc. nuolaida, tad ją galėsite įsigyti už 0,99 Eur.

Penktadienis bus tikra šventė kavos mylėtojams. Kad jau nuo paties ryto jus budintų šviežios kavos kvapas, tądien skubėkite į „Lidl“ parduotuvę, kur 500 g „Dallmayr“ kavos „Prodomo“ kainuos tik 4,89 Eur.

Pirkėjų itin mėgstamas „Superšeštadienis“ vėl nustebins ypatingomis akcijomis ne vienam, o net trims produktams: slyvoms, lašišai ir cukrui. Tądien gardžius desertus iš slyvų užsigeidusiems gaminti pirkėjams 1 kg jų kainuos net 60 proc. pigiau – tik 0,79 Eur. Aktyvavus „Lidl Plus“ kuponus, pirkėjus pasitiks dar daugiau nuolaidų: tik su kuponu „Diamant“ baltojo cukraus pakuotė (1 kg) kainuos 0,79 Eur. Žuvies mėgėjai turėtų dairytis šviežios išdarinėtos lašišos, kurios kilogramas, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos 5,99 Eur.

Sekmadienis – ne tik savaitės pabaiga, bet ir dar viena puiki diena nuolaidų maratonui. Skanaus garnyro prie pietų stalo ieškantiems pirkėjams galva nepaskaus, nes prekių lentynoje jų lauks marinuoti agurkėliai už ypatingą kainą. Perkant du stiklainėlius agurkėlių, bus pritaikyta net 50 proc. nuolaida.

„Superšeštadienio“ receptas: gardi lašiša ir slyvų desertas

Pasinaudojus ypatingais pasiūlymais ir didelėmis nuolaidomis, gausus produktų krepšelis išties džiugins širdį, o netrukus – ir gomurį. „Lidl“ ekspertai siūlo sau ir visai šeimai išbandyti paprastus, nebrangius bei itin gardžius keptos lašišos ir slyvų deserto receptus, kurie puikiai tiks rudeniškiems savaitgalio pietums.

Orkaitėje keptai lašišai pagaminti reikės:

1 kg šviežios, išdarinėtos lašišos

2 citrinų

4–6 šakelių šviežių krapų

2 skiltelių česnako

3 v. š. alyvuogių aliejaus

1 kg mažų bulvyčių

Druskos ir pipirų pagal skonį

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir pradėkite žuvies ir bulvių paruošimą. Pirmiausia, nuplaukite bulvytes, dėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 20 minučių.

Pereikite prie žuvies paruošimo. Nuplaukite lašišą po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Padėkite žuvį ant kitos didelės kepimo skardos. Apšlakstykite ją alyvuogių aliejumi, tada tolygiai įtrinkite juo visą žuvies paviršių. Lašišą gausiai pagardinkite druska ir pipirais tiek viduje, tiek išorėje. Žuvį įdarykite citrinos griežinėliais, smulkintu česnaku ir šviežiais krapais – tai suteiks žuviai ryškaus skonio ir malonaus aromato.

Uždenkite lašišą aliuminio folija ir kepkite apie 20–25 min. Iškeptą lašišą patiekite su papildomais citrinos griežinėliais ir gardžiai apskrudusiomis bulvytėmis.

Pietums užbaigti – keptas slyvų desertas

Slyvos puikiai tinka gardiems desertams gaminti, tad mėgautis lengvu, saldžiarūgščiu ir keptu slyvų desertu po sočių pietų bus vienas malonumas. Jam pagaminti prireiks:

5 slyvų „Lepotica“

3 v. š. graikiško jogurto „Pilos” arba vanilinių ledų

1 v. š. skysto medaus

50 g sviesto

Saujelės graikinių riešutų

Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Į keptuvę sudėkite sviestą ir jame kepkite slyvų puseles apie 7 min. Slyvoms iškepus, patiekite jas į lėkštes, ant viršaus uždėkite po šaukštelį graikiško jogurto arba vanilinių ledų. Apšlakstykite šį desertą medumi bei gausiai pabarstykite jį smulkintais graikiniais riešutais. Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau