Pigių ir gardžių pietų karalienė – jūsų pietų dėžutė: kas skanaus joje?

14.08.2023 09:00:00 | Vilnius

Pietų dėžutė

Kol vieni vis dar mėgaujasi ilguoju Žolinės savaitgaliu, kiti jau džiaugiasi nauja darbo savaite, kurį šįkart – viena diena trumpesnė. Papildomų gerų emocijų gali atnešti dažniausiai itin laukiama, gardi pietų pertrauka. Viskas, ko reikia – vos kelių nebrangių, bet skanių ir sveikų idėjų, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

Pietų kitai dienai ruošimas – ne tik puikus būdas mėgautis naminiu maistu, bet ir itin draugiškas sprendimas piniginei. Įvairiais skaičiavimais, ruošiant pietus kiekvienai darbo dienai, galima sutaupyti nuo kelių šimtų iki tūkstančio ar daugiau eurų per metus. Be to, taip gerokai sumažėja išmetamo maisto kiekis – net ir iš kurios nors dienos pietų likučių galima pagaminti užkandžių arba panaudoti kituose patiekaluose.

Įvardijami ir kiti namie ruošto maisto privalumai: sumažėja stresas, kyla darbo rezultatai, taip pat pagerėja ir bendra mityba. Pastarasis punktas galioja su sąlyga, jei iš namų atsinešti pietūs – subalansuoti ir sveiki, be perteklinio cukraus, druskos ir riebalų kiekio.

Pietūs darbe – paprasta ir pigu, bet reikia kelių gudrybių

Neįpratusiems gali atrodyti, kad namie pasiruošti pietus kitai darbo dienai – sudėtingas procesas, tačiau „Lidl“ ekspertai su tuo nesutinka ir pateikia kelias gudrybes, kaip pasigaminti pietus paprastai ir pigiai.

Pranešime dalijamasi penkiomis gardžių pietų idėjomis dviem kiekvienai darbo dienai: nuo sotaus makaronų apkepo iki gaivaus itališko užkandžio. Skaičiuojama, kad visos savaitės dviejų asmenų pietums reikalingi produktai nekainuos nė 25 eurų – vienos dienos pietūs žmogui atsieis tik kiek daugiau nei 2 eurus.

Pietums – gardūs, nebrangūs ir taupūs pasiūlymai

Pirmadienis: makaronų apkepas su sūriu ir dešrelėmis. Sotus, paprastas paruošti, o svarbiausia – nebrangus patiekalas, puikiai pagardinsiantis pirmadienio pietų pertrauką. Be to, jis puikiai tinka pietų dėžutei, jį galima valgyti tiek šaltą, tiek pasišildyti. Jei patiekalo bus per daug, likučius panaudosite ruošdami kitus valgius.

Jums reikės:

250 g „Pikok“ „Frankfurto“ dešrelių

300 g „Combino“ „Penne Rigate“ makaronų

2–3 skiltelių česnako

200 g „Lovilio“ tarkuoto sūrio „Mozzarella“

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Druskos ir pipirų pagal skonį

Visų pirma, pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus „al dente“ stiliumi – virkite 1–2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant makaronų pakuotės.

Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Susmulkinkite česnako skilteles ir suberkite į įkaitintą keptuvę. Apkepkite česnaką, kol suminkštės.

Stambesniais gabaliukais supjaustykite dešreles ir kartu su česnaku apkepkite keptuvėje, kol apskrus.

Į vieną didesnę ar dvi mažesnes kepimo formas suberkite apkeptas dešreles, ant jų – makaronus, užberkite druskos ir pipirų. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 15 minučių. Ištraukę kepinį, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar pakepinkite kelias minutes, kol sūris gražiai išsilydys.

Antradienis: kiaulienos kumpiu įdarytos paprikos. Kitas pietų patiekalas – lengvas ir spalvingas, o jam skonio suteiks ryškiaspalvės paprikos ir sultingas kiaulienos kumpis.

Prireiks:

4 saldžiųjų paprikų

200 g virto vokiško „Dulano“ kiaulienos kumpio

200 g virtų ilgagrūdžių ryžių

1 didesnio svogūno

2 skiltelių česnako

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Druskos ir pipirų pagal skonį

Nuplaukite paprikas, nupjaukite jų viršūnes arba perpjaukite išilgai pusiau ir išvalykite sėklas. Stambiais gabaliukais supjaustykite virtą kiaulienos kumpį.

Susmulkinkite svogūną ir česnaką, pakepinkite įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Sumaišykite juos su ryžiais, smulkintu kiaulienos kumpiu, druska ir pipirais. Mišinį sudėkite į paprikas.

Iki 200 laipsnių įkaitinkite orkaitę, kurioje paprikas kepkite apie 30 minučių. Iškeptas paprikas galite apibarstyti likusiu tarkuotu sūriu – tuomet dar pakepkite apie kelias minutes, kol išsilydys sūris.

Trečiadienis: tortilijos su kumpiu ir sūriu. Pietus paįvairinti galima ir nekeptais patiekalais – juos paruošti sugaišite dar mažiau laiko.

Šiam patiekalui reikės:

4 „Snack Day“ tortilijų lakštų

200 g virto rūkyto „Dulano“ kumpio

100 g „Lovilio“ tarkuoto sūrio „Mozzarella“

2 šviežių trumpavaisių agurkų

4 v. š. graikiško „Milbona“ jogurto

Šlakelio citrinos sulčių

Druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį

Išdėliokite tortilijų lakštus, kiekvieną įpjaukite vienoje vietoje iki centro. Ištepkite visus lakštus graikišku jogurtu.

Mintyse padalykite kiekvieną lakštą į keturias dalis – ant kiekvienos jų bus dedami pavieniai ingredientai. Ant vieno ketvirčio sudėkite virto rūkyto kumpio juosteles, ant kito – pailgai supjaustyto agurko juosteles. Trečią ketvirtį apibarstykite tarkuotu sūriu, o ketvirtą ketvirtį palikite tuščią.

Pradėkite lenkti tortiliją nuo kumpio ketvirčio link agurkų, po to – link sūrio, ir užbaikite tuščiu ketvirčiu. Paruoštas tortilijas apšlakstykite citrinos sultimis.

Ketvirtadienis: greitai paruošiamos tortilijų picos. Tortilijų lakštai pravers ir kitam greitai paruošiamam patiekalui – meksikietiško stiliaus picoms.

Joms prireiks:

4 „Snack Day“ tortilijų lakštų

200 g pjaustyto „Dulano“ saliamo

150 g „Lovilio“ tarkuoto sūrio „Mozzarella“

4 v. š. pomidorų tyrės

Druskos, pipirų pagal skonį

Baziliko lapelių papuošimui

Tortilijų lakštus ištepkite pomidorų tyre, apibarstykite druska ir pipirais. Suberkite didžiąją dalį sūrio, ant jo uždėkite pjaustyto saliamio riekeles. Tada suberkite likusį sūrį.

Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite picas apie 8–10 minučių, kol sūris ištirps ir ims skrusti, o tortilijų krašteliai lengvai paruduos. Iškepusias picas galite papuošti baziliko lapeliais.

Penktadienis: mocarelos ir kumpio vėrinukai. Darbo savaitę kviečiame užbaigti lengvu, Italijos virtuvės įkvėptu užkandžiu – mocarelos ir kumpio vėrinukais. Nei keptuvės, nei orkaitės neprireiks – vos kelios minutės, ir gardus patiekalas jau bus paruoštas.

Jam reikės:

200 g virto rūkyto „Dulano“ kumpio

200 g „Milbona“ sūrio „Mozzarella“

4 didesnių pomidorų arba 1 pakuotės vynuoginių pomidoriukų

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Druskos, pipirų pagal skonį

Medinių iešmelių

Didesnėmis riekelėmis supjaustykite mocarelos sūrį. Kumpio riekeles sulenkite kelis kartus, kad gautumėte stambesnę riekę. Jei naudojate didesnius pomidorus, juos taip pat supjaustykite riekelėmis.

Pradėkite verti iešmelius: paeiliui verkite pomidorą, kumpį, mocarelą, pakartokite tokiu pat eiliškumu. Suvertus iešmelius apibarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Daug ir už mažą kainą – taip apibūdinama „XXL savaitė“ pirkėjų pigiausiu įvardijamame prekybos tinkle „Lidl“. Visą šią savaitę mažomis kainomis pažymėti pieno, mėsos produktai, namų apyvokos reikmenys ir kitos prekės lauks 69 „Lidl“ parduotuvėse, įsikūrusiose 26-iuose šalies miestuose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau