Pasaulio krepšinio čempionato finalas – su finalo vertais užkandžiais

10.09.2023 10:00:00 | Vilnius

Pasaulio krepšinio čempionato finalas – su finalo vertais užkandžiais

Jau šiandien visas pasaulis sulaikęs kvapą stebės, kas taps 2023 m. pasaulio krepšinio čempionais: Serbija ar Vokietija. Lygiaverčių varžovų dvikovai skonio dar daugiau suteiks gardūs finalininkių šalių užkandžiai, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. Į finalo aikštelę kiekvieno namuose „išbėgti“ gali ir finalo dalyves garsinantys užkandžiai: kario dešrelės iš Vokietijos ir Svrljigo belmužas iš Serbijos. Šiuos nesunkius, bet tikrai gardžius užkandžius kviečia pasigaminti „Lidl“ ekspertai.

Stipriosios kario dešrelės iš Vokietijos

Nors kartą apsilankę Vokietijoje žino, jog ši šalis kupina pačių įvairiausių skonių. Vienas išskirtinių užkandžių patiekalų – dešrelės kario padaže. Jų gardumą įrodo tai, jog kasmet šių dešrelių Vokietijoje suvalgoma per 800 mln. vienetų.

Šiam pikantiškam užkandžiui reikės:

4–6 šviežių „Skonio ženklo“ kiaulienos dešrelių

200 g pomidorų pastos

2 svogūnų

2 skiltelių česnako

2 a. š. kario miltelių

2 a. š. rūkytos paprikos miltelių

1 a. š. cinamono

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Druskos pagal skonį

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnaką. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir suberkite svogūnus bei česnaką. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.

Į keptuvę supilkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir gerai viską išmaišykite. Padažą palikite kelioms minutėms troškintis.

1,5–2 cm storio griežinėliais supjaustykite šviežias dešreles. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintas dešreles. Kepkite jas tol, kol paruduos ir apskrus.

Iškeptas dešreles sudėkite į lėkštę, apliekite paruoštu padažu. Dešreles patiekite su keptomis bulvytėmis arba duonos lazdelėmis.

Liežuvį „laužantis“, bet gomurį pamaloninantis – Svrljigo belmužas

Lietuvių krepšinio svajones sudaužiusi Serbija į finalą pateko neatsitiktinai: gilias krepšinio tradicijas turinti šalis stiprybės semiasi iš savo unikalios virtuvės. Svrljigo belmužas – paprastas ir skonių kupinas Balkanų regiono patiekalas, prieš pradedant kuriuo mėgautis teks „palaužyti“ liežuvį.

Reikės:

400 g šviežio varškės sūrio (galite naudoti ir kitus sūrius, pagamintus iš karvių ar avių pieno)

50 g kvietinių miltų

Žiupsnelio druskos

Šviežių agurkų, saldžiųjų paprikų ir kitų mėgstamų daržovių

Šviežią sūrį supjaustykite didesniais gabaliukais. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite didesnį puodą, sudėkite į jį sūrio gabaliukus. Sūriui tirpstant, suberkite miltus ir druską. Jei naudojate jau pasūdytą sūrį, papildomai druskos nedėkite. Maišykite masę tol, kol sūris visiškai ištirps, o į paviršių iškils išsiskyrę riebalai.

Gautą patiekalą skanaukite su šviežiomis daržovėmis: supjaustykite jas šiaudeliais, kuriuos mirkykite į sūrio patiekalą. Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau