Naujoje „Lidl“ tvarumo ataskaitoje – apie prekybos tinklo ir pirkėjų pagalbą bendruomenėms bei gyvūnams

16.05.2023 07:00:00 | Vilnius

Lidl

Vis daugiau įmonių prisiima atsakomybę ir vykdydamos įvairias paramos iniciatyvas padeda vietos bendruomenėms. Ne vieną socialinį projektą vykdo ir „Lidl Lietuva“, kuri prie kilnių paramos tikslų skatina prisidėti ir prekybos tinklo pirkėjus. Kokio dydžio paramą pavyko surinkti ataskaitiniu laikotarpiu ir kam ji panaudojama, pasakojama naujoje įmonės tvarumo ataskaitoje.

„Būdami vienu didžiausių prekybos tinklų Lietuvoje turime galimybę atkreipti visuomenės dėmesį į socialines problemas ir padėti jas spręsti. Prisidedant mūsų klientams, nuolat teikiame finansinę pagalbą bei paramą maisto ir kitais produktais įvairioms socialinėms grupėms. Dėkojame mūsų geranoriškiems pirkėjams, kurių indėlio dėka nuolat galime vis daugiau padėti tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai“, – sako R. Didjurgytė.

Padeda pasirūpinti vaikų dienos centrais

Vienas ilgiausiai „Lidl Lietuva“ vykdomų socialinių projektų „Už saugią aplinką mūsų vaikams“ skaičiuoja jau penkerius metus, per kuriuos prekybos tinklas kartu su pirkėjais paaukojo daugiau nei 428 tūkst. eurų.

Prisidėti prie pagalbą vaikams teikiančių organizacijų rėmimo gali kiekvienas prekybos tinklo „Lidl“ taromatais besinaudojantis žmogus, paspaudęs mygtuką „Aukoti“. Surinktą sumą „Lidl Lietuva“ padvigubina ir perveda vaikų dienos centrus koordinuojančioms organizacijoms – Maltos ordino pagalbos tarnybai, „Gelbėkit vaikus“ ir Lietuvos Caritui.

„Džiaugiamės, kad „Lidl“ pirkėjų noras padėti vaikams neblėsta. Pirkėjai reguliariai renkasi vieno mygtuko spustelėjimu už tarą gaunamą užstatą paaukoti organizacijoms, kurios prisideda prie saugios mažųjų vaikystės. Gautos lėšos leidžia vaikų dienos centrams ne tik palaikyti veiklą, bet ir ją plėsti, įdarbinti daugiau darbuotojų, kelti jų kvalifikaciją, o šiltuoju metų sezonu suteikti vaikams vasariškų pramogų“, – sako R. Didjurgytė.

Ištisus metus teikia paramą stokojantiems

Prekybos tinklas „Lidl“ kasmet dalyvauja ir tradicinėje labdaros bei paramos fondo „Maisto bankas“ maisto rinkimo akcijoje. Pavasario pradžioje vykusios akcijos metu „Lidl“ parduotuvėse surinktos paramos vertė siekė beveik 85 tūkst. eurų.

„Paramą stokojantiems prekybos tinklas „Lidl“ teikia ne tik vykstant visuotinėms maisto produktų rinkimo akcijoms, bet ir ištisus metus. Padėdama mažinti dar vartoti tinkamo maisto švaistymą, „Lidl Lietuva“ perduoda „Maisto bankui“ besibaigiančio galiojimo produktus, taip pat dar tinkamus vartoti produktus su pažeista pakuote, vaisius ir daržoves bei ne maisto prekes“, – sako R. Didjurgytė.

2022 m. prekybos tinklas „Maisto bankui“ perdavė 364 tonas maisto ir kitų produktų, kurių vertė – daugiau nei 646 tūkst. eurų. „Lidl Lietuva“ „Maisto bankui“ teikia ir finansinę paramą, kuri skirta maisto surinkimo, vežimo, paskirstymo kaštams padengti.

Pagalba nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams

2022 metais, Rusijai užpuolus Ukrainą, „Lidl Lietuva“ pradėjo aktyviai bendradarbiauti su „Maisto banku“ ir Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugija. Per šias organizacijas įmonė teikė pagalbą nuo karo nukentėjusiems žmonėms ilgo galiojimo maisto produktais, įvairiomis ne maisto prekėmis, taip pat abiem skyrė po 67 tūkst. finansinės paramos svarbiausioms pabėgėlių reikmėms.

Iš viso 2022 m. pavasarį įmonė perdavė paramos už 200 tūkst. eurų, o visų „Schwarz“ grupės įmonių kartu skirtos paramos vertė siekė 10 mln. eurų.

„Siekdami padėti integruotis į Lietuvą atvykstantiems karo pabėgėliams iš Ukrainos, jiems taip pat pasiūlėme darbo vietų „Lidl“ prekybos tinkle visoje šalyje. Be to, siekdami jiems padėti užsitikrinti finansinį stabilumą, įdarbintiems karo pabėgėliams kaip paramą skyrėme ir 100 eurų „Lidl“ dovanų korteles“, – sako „Lidl Lietuva“ socialinės atsakomybės konsultantė.

Prisideda prie ruonių populiacijos išsaugojimo

„Lidl Lietuva“ paramą teikia ne tik žmonėms, bet ir gyvūnams. Jau ne pirmus metus įmonė aktyviai prisideda prie Baltijos jūros biologinės įvairovės tausojimo – 2021 m. „Lidl Lietuva“ pradėjo bendradarbiauti su Lietuvos jūrų muziejumi, vykdančiu Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos veiklą, ir pristatė specialų daugkartinį pirkinių maišelį, pagamintą iš 50 proc. perdirbtų medžiagų, su ruoniuko atvaizdu.

„Kiekvienas nupirktas „Duok ruoniukui penkis“ daugkartinis maišelis tampa 0,05 eurų parama. Nuo projekto pradžios jau surinkta daugiau nei 110 tūkst. eurų, kuriuos ruoniukais besirūpinantys jūrų biologai naudoja ruoniukų slaugymo priemonėms bei siųstuvams įsigyti. Nusilpę ruoniukai yra gydomi ir šeriami, o kai jie sustiprėja ir tampa savarankiškais, muziejaus darbuotojai paleidžia ruoniukus atgal į Baltijos jūrą. Prie mažylių nugaros pritvirtinti siųstuvai padeda mokslininkams rinkti informaciją apie jų adaptaciją jūroje“, – pasakoja R. Didjurgytė.

Visą „Lidl Lietuva“ tvarumo ataskaitą galima skaityti čia.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau