Naujoje „Lidl“ darbuotojų iniciatyvoje – dėmesys tvarumui

24.11.2023 11:00:00 | Vilnius

Tvarumas

Prie tvaresnio ir sveikesnio rytojaus gali ir turi prisidėti kiekvienas, taip pat ir įvairios verslo įmonės. „Lidl Lietuva“ nuolat kelia tikslus, kurie leistų veikti kuo palankiau aplinkai ir klientams – nuosekliai mažina cukraus bei druskos kiekį produktuose, siekia užtikrinti, kad visa sunaudojama elektros energija būtų tik iš atsinaujinančių šaltinių, o artimiausiuose prekybos tinklo planuose – iki 2025 metų trečdaliu sumažinti plastiko kiekį pakuotėse. Šiems tikslams įgyvendinti „Lidl Lietuva“ pasitelkia ir vidines iniciatyvas – naujausią pristatė šią savaitę.

Kuriant tvarią ir socialiai atsakingą veiklą, svarbus kiekvieno žingsnis, tačiau susivienijus, galima padaryti dar daugiau. Įgyvendindama tarptautinę tvarumo strategiją „Gerai planetai“, „Gerai žmonėms“ ir „Gerai tau“ „Lidl“ pristatė darbuotojams skirtą iniciatyvą „You“, kuri įtraukia daugiau nei 360 tūkst. „Lidl“ komandos narių iš daugiau nei 30 pasaulio šalių.

Iniciatyvos „You“ tikslas – supažindinti darbuotojus su prekybos tinklo atsakomybėmis tvarumo srityje bei paskatinti juos įsitraukti ir taip įtvirtinti dar tvaresnę veiklą organizacijos kultūroje ir kasdieniuose procesuose.

„Didžiausio Europoje prekybos tinklo „Lidl“ komanda atlieka svarbų vaidmenį siekiant įgyvendinti ambicingą tvarumo strategiją visoje Europoje. Aiškiai suprantame maisto pramonės ir prekybos įmonių veiklos svarbą bei įtaką visuomenei ir mus supančiai aplinkai, todėl siekiame užtikrinti, kad mūsų veiksmai būtų kuo tvaresni bei naudingi tiek planetai, tiek ir žmonėms“, – sako „Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Tvarumo tikslai įgyvendinami nuolat

„Lidl Lietuva“ nuolat rūpinasi, kad įmonės veikla paliktų kuo mažesnį CO2 pėdsaką, tam prekybos tinklas nuolat užsibrėžia tikslus, kurie prisideda prie tvarios įmonės veiklos.

„Siekiame tvarią veiklą užtikrinti visose srityse – rūpinamės biologine įvairove, skatiname sveikesnę mitybą, mažiname išmetamo plastiko bei popieriaus kiekius, taip pat tausojame elektros energijos bei vandens resursus. Kad šie tikslai būtų įgyvendinti kuo efektyviau, nuolat imamės tiek vidinių, tiek išorinių iniciatyvų, prie kurių skatinami prisidėti ne tik prekybos tinklo darbuotojai, bet ir visi Lietuvos gyventojai“, – teigia A. Bubnelis.

Pavyzdžiui, „Lidl Lietuva“ kainų ir akcijų leidiniams naudojamo popieriaus kiekis buvo sumažintas beveik 45 proc. Be to, prekybos tinklas jau ne pirmus metus  prisideda prie biologinės įvairovės išsaugojimo – iniciatyvos „Duok ruoniukui penkis“ metu jau surinkta daugiau nei 110 tūkst. eurų, kurie skiriami Baltijos jūroje išgelbėtiems ruoniukams slaugyti.

„Lidl Lietuva“ skatina rinktis ir sveikesnę mitybą – vien pernai parduotuose privačių prekės ženklų produktuose buvo 31 tona mažiau pridėtinio cukraus ir 7 tonomis mažiau pridėtinės druskos. „Lidl“ ateities planai dar ambicingesni – per ateinančius dvejus metus siekiama pridėtinės druskos bei cukraus kiekį sumažinti dar 20 procentų.

„Daugelis pasaulio šalių deda daug pastangų kovojant su maisto švaistymu, todėl siekiant sumažinti išmetamo maisto kiekį, sukūrėme „Geradarių maišelius“, kuriuos sudaro netobulos išvaizdos, tačiau vis dar vartojimui tinkami vaisiai bei daržovės. Taip užtikrindami, kad prie tvarios įmonės veiklos galėtų prisidėti ir pirkėjai“, – aiškina „Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovas.

Anot jo, tai tik keli pavyzdžiai, kaip „Lidl“ prisideda prie planetai palankios veiklos.

„Vidinės iniciatyvos – taip pat labai svarbus įrankis, kuris padeda realizuoti užsibrėžtus tikslus ir į tvarią veiklą įtraukti kuo daugiau komandos narių. Norėdami keisti pasaulį, pradėjome nuo savęs ir džiaugiamės vis aktyvesniu darbuotojų įsitraukimu“, – priduria A. Bubnelis.   

Iniciatyvoje – išskirtinis dėmesys tvariai veiklai

Iniciatyvos „You“ tikslas – plačiau supažindinti darbuotojus su tvaria „Lidl“ veikla, jos verte bei surasti sprendimus, kurie būtų lengvai įgyvendinami, tačiau turėtų apčiuopiamą naudą, siekiant užtikrinti kuo tvaresnius procesus.

„Iniciatyvoje didžiausias dėmesys skiriamas šešioms pagrindinėms temoms – klimato kaitos mažinimui, biologinės įvairovės tausojimui, išteklių taupymui, sąžiningam elgesiui, darbuotojų sveikatos stiprinimui bei dialogo palaikymui. Iniciatyvos metu skatiname darbuotojus dalytis idėjomis, kaip kasdienę veiklą galime paversti tvaresne bei naudingesne planetai“, – aiškina A. Bubnelis.

Anot jo, itin svarbu, kad kiekviena idėja turėtų apčiuopiamą naudą, todėl iniciatyvos „You“ metu darbuotojai kartu su kolegomis iš kitų šalių galės semtis žinių apie tvarią veiklą, jos esmę, o įgytas žinias pritaikyti praktikoje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau