„Lidl“ pirkėjai dosniai aukojo rudeninės „Maisto banko“ akcijos metu

17.10.2023 09:00:00 | Vilnius

Maisto bankas

Spalio 13-14 dienomis įvyko kasmet organizuojama „Maisto banko“ labdaros ir paramos fondo maisto rinkimo akcija. Prie akcijos, kaip ir kas kartą, noriai prisidėjo ir prekybos tinklas „Lidl“, kuris kvietė pirkėjus aukoti jau 71-oje tinklo parduotuvėje visoje Lietuvoje. Šios akcijos metu „Lidl“ parduotuvėse surinkta parama siekia beveik 83 tūkst. eurų.

Savaitgalį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje parduotuvių lankytojai paaukojo beveik 245 tūkstančius ilgiau negendančių maisto produktų, kurie atiteko nepasiturinčius globojančioms nevyriausybinėms organizacijoms.

Rudeninės „Maisto banko“ akcijos metu, renkant maisto produktus nepasiturintiesiems, dosnia parama prisidėjo „Lidl“ parduotuvių pirkėjai. „Lidl“ parduotuvėse vykusios akcijos metu pirkėjai nepasiturintiems paaukojo maisto už beveik 83 tūkst. eurų. Iš viso nupirkta beveik 55 tūkst. ilgai galiojančių maisto produktų. Per dvi dienas trukusią akciją „Lidl“ parduotuvėse buvo paaukota daugiau nei 16 tūkst. kartų. „Lidl“ parduotuvėje žmonės labiausiai aukojo makaronus, įvairias kruopas, aliejų, ryžius, mėsos konservus.

Akcijos organizatoriai džiaugiasi, kad šiais metais prie „Maisto banko“ akcijos vairo stojo net 6685 savanoriai ir tai yra rekordinis savanorių skaičius lyginant tris paskutinius metus.

„Simboliška ir jautru – Pasaulinę maisto dieną Lietuva sutinka padariusi gerą darbą – ištiesusi pagalbos ranką sunkiau gyvenantiems žmonėms, būtent toks ir yra šios dienos minėjimo tikslas. Siekdami sudaryti kuo labiau subalansuotą paramos krepšelį, šį kartą į žmones kreipėmės prašydami pagal galimybes aukoti baltymais turtingo maisto – mėsos ar žuvies konservų. Lyginant su ankstesniais metais, šių produktų skaičius tikrai išaugo, o tai reiškia, kad žmonės išgirdo mūsų prašymą“, – kalbėjo „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius.

Be tradicinių maisto rinkimo akcijų „Lidl“ su „Maisto banku“ bendradarbiauja nuolatos. Su „Maisto banko“ prekybos tinklas Lietuvoje bendradarbiauja jau nuo 2017 metų. 2022 m. prekybos tinklas „Maisto bankui“ perdavė 364 tonas maisto ir kitų produktų, kurių vertė – daugiau nei 646 tūkst. eurų. Taip pat „Maisto bankui“ „Lidl“ skiria ir finansinę paramą, kuri skirta maisto surinkimo, vežimo, paskirstymo kaštams padengti.

„Maisto banko“ akcija vyko visose „Lidl“ parduotuvėse, kurių šiuo metu yra 71, 26 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau