Kam imti vieną, kai gali du? Už vieno kainą – dvigubai daugiau vištienos ir cukraus

30.10.2023 11:00:00 | Vilnius

Kam imti vieną, kai gali du? Už vieno kainą – dvigubai daugiau vištienos ir cukraus

Paskutinį kalendorinio rudens mėnesį, pirkėjų nuomone, pigiausias prekybos tinklas „Lidl“ pasitinka puokšte naujų ir nebrangių pasiūlymų. Tarp tokių – ir pirkėjų pamėgti „1+1“ pasiūlymai, prieinami pasinaudojus programėle „Lidl Plus“. Šią savaitę „Lidl“ pristato naujas „1+1“ prekes, kurių perkant vieną, antra – nemokamai.

Nuo pirmadienio iki trečiadienio, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, net dvi 400 g pakuotes šviežios „Skonio ženklo“ smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos įsigysite vos už 2,49 Eur. Jau kitądien, ketvirtadienį, bus galima aktyvuoti dar vieną puikų „1+1“ pasiūlymą – ne vienas, bet du kilogramai baltojo cukraus „Diamant“ kainuos tik 1,29 Eur. Pasiūlymas, kuriuo pasinaudoti bus galima aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, galios iki pat sekmadienio.

Naujausi „Lidl Plus“ „1+1“ pasiūlymai pirkėjų laukia visose „Lidl“ parduotuvėse 26-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Įsileiskite Graikijos į savo virtuvę: gardūs ir nebrangūs graikiški vištienos kukuliukai

Graikijos virtuvė – paprasta, bet labai gardi, o dar ir nebrangi. Jei nuotaiką kiek slogina rudens darganos, saulėtų pojūčių suteiks skanūs keftedes, arba graikiški kukuliukai, kuriuos palydės gaivus tzatziki padažas.

4 asmenų pietums reikės:

800 g šviežios „Skonio ženklo“ smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos

2 svogūnų

4 skiltelių česnako

saujos petražolių

saujos krapų

50 g maltų džiūvėsėlių

2 kiaušinių

2 a. š. džiovinto raudonėlio

druskos ir pipirų pagal skonį

šlakelio alyvuogių aliejaus

Tzatziki padažui prireiks:

400 g „Pilos“ graikiško jogurto

1 ilgavaisio agurko

2–3 skiltelių česnako

2 v. š. alyvuogių aliejaus

2 v. š. smulkintų krapų

druskos ir pipirų pagal skonį

Susmulkinkite svogūnus, česnako skilteles, petražoles ir krapus. Į vieną dubenį sudėkite vištieną, smulkintas daržoves, suberkite prieskonius ir džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite rankomis tol, kol gausite vientisą masę.

Iš gautos masės suformuokite nedidelius, 2–3 cm skersmens kukuliukus.

Į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus. Jam įkaitus, sudėkite kukuliukus ir kepkite apie 5 minutes, arba kol gražiai iš visų pusių paruduos.

Kol kukuliukai kepa, pasiruoškite tzatziki padažą. Plonais šiaudeliais supjaustykite agurką ir nusausinkite jį, kad neliktų perteklinio vandens. Į dubenį sudėkite graikišką jogurtą, smulkintą ir nusausintą agurką, išspauskite česnako skilteles, suberkite smulkintus krapus, druską ir pipirus, supilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite.

Iškeptus kukuliukus patiekite karštus. Skanaukite mirkydami juos į tzatziki padažą. Juos patiekti taip pat galite su pitos duonele, graikiškomis salotomis.

Moliūgai – ir po Helovino: baisiai skanios moliūgų cukatos

Net ir pasibaigus Helovinui, šios šventės įkvėptais skanumynais galima mėgautis ir toliau – ypač, jei juos pasigaminote patys. Puodelį arbatos ar kavos po sočių pietų paskanins ryškiaspalvės moliūgų cukatos.

Joms reikės:

3–4 kg moliūgo

800 g „Diamant“ cukraus

1 citrinos sulčių

2 v. š. cukraus pudros

Cinamono, malto imbiero pagal skonį

Pirmiausia, nuvalykite moliūgą: nulupkite žievę, išskobkite vidų. Tai padarius, moliūgą supjaustykite stambesniais kubeliais. Sudėkite juos į dubenį, pilnai užberkite cukrumi ir palaikykite per naktį.

Kitą dieną į puodą nupilkite susidariusį sirupą, jį užvirinkite. Tuomet įpilkite vienos citrinos sultis, įberkite cinamono ir pavirkite dar apie 5 minutes. Gautu sirupu užpilkite moliūgo gabaliukus ir palaikykite bent kelias valandas.

Vėliau moliūgus su sirupu užvirkite ir ant silpnos kaitros pavirkite dar apie 5–7 minutes, tačiau stebėkite, kad gabaliukai neištižtų. Sirupą supilkite į atskirą talpą ir laikykite vėsioje vietoje. Jį bus galima panaudoti kepiniuose, desertuose ir kituose patiekaluose.

Kepimo popieriumi išklokite kepimui skirtas skardas ir suberkite moliūgo gabaliukus. Dėkite juos į iki 60 laipsnių įkaitintą orkaitę ir džiovinkite mažiausiai 4 valandas. Orkaitės dureles palikite šiek tiek praviras, kad drėgmė išgaruotų greičiau.

Išdžiovintus moliūgo gabaliukus atvėsinkite, o tada apibarstykite cukraus pudra, taip pat cinamonu ar maltu imbieru. Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau