Kaip sutaupyti ir neprarasti brangaus laiko akcijų medžioklėje

16.11.2023 10:00:00 | Vilnius

Nuolaidos kuponas

Vis daugiau Lietuvos gyventojų planuoja savo apsipirkimą pagal siūlomas akcijas. Tam, kad akcijų medžioklė būtų trumpa ir efektyvi, verta pasitelkti ir technologijų siūlomas galimybes. Kaip laiku sužinoti apie geriausius pasiūlymus ir sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko, pasakoja „Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Per pastaruosius metus stipriai pagausėjo pirkėjų, kurių apsipirkimo sprendimus lemia nuolaidų ir akcijų pasiūlymai. Šiemet tokių gyventojų dalis Lietuvoje siekia net 77 proc., kai pernai ji buvo tik 58 proc., rodo „Nielsen IQ“ atlikto pirkėjų tendencijų tyrimas.

„Nors aktyviai geriausių pasiūlymų ieškantys pirkėjai gali ženkliai sutaupyti, nuolatinė akcijų medžioklė atima laiko ir gali varginti. Kita vertus, šiuolaikinės technologijos yra puikus pagalbininkas norintiems greitai ir lengvai rasti geriausius kainų pasiūlymus. Todėl „Lidl“ pirkėjams ne tik siekiame pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį, bet ir pasirūpiname, kad naujausia informacija jiems būtų visada patogiai prieinama“, – sako A. Bubnelis.

Patogi „Lidl Plus“ programėlė

Vienas iš pagrindinių būdų, kaip pirkėjai gali pasilengvinti akcijų medžioklę – pasinaudoti išmaniaisiais įrenginiais ir prekybos tinklų programėlėmis. „Nielsen IQ“ atlikto tyrimo duomenimis, šiandien programėlėse naujausios informacijos apie prekybininkų pasiūlymus ieško net apie 47 proc. Lietuvos gyventojų.

„Programėlėje „Lidl Plus“ esančius pasiūlymus nuolat pildome, tad čia pirkėjai kasdien gali rasti įvairiausių akcijų, kurios gali padėti sumažinti apsipirkimo išlaidas. Tam, kad „Lidl Plus“ pasiūlymus pirkėjai galėtų lengvai pastebėti, suteikiame jiems galimybę gauti juos net keliais būdais – pranešimais mobiliojo telefono ekrane (angl. push notifications), SMS žinutėmis arba el. paštu“, – pasakoja A. Bubnelis.

Taip pat „Lidl Plus“ programėlėje kiekvieną savaitę pateikiami nuolaidų pasiūlymai ir kuponai įvairioms „Lidl“ prekėms. Pasiūlymai yra nuolat atnaujinami ir galioja nuo 1 iki 7 dienų. Pritaikomos nuolaidos siekia nuo 20 iki net 50 proc. Be to, vis dažniau pateikiami tik klientams pritaikyti pasiūlymai, kurie yra generuojami pagal jų apsipirkimo įpročius.

Naujienlaiškyje – akcijos, receptai ir žaidimai

Lengvai vienoje vietoje rasti visus išskirtinius kainų pasiūlymus ir akcijas galite sužinoti ir apsilankę „Lidl Lietuva“ interneto svetainėje. Čia galima ne tik matyti naujausią informaciją apie „Lidl“ pasiūlymus, bet ir užsisakyti aktualiausios informacijos naujienlaiškį.

„Atsidarius „Lidl Lietuva“ tinklalapį, ekrane galite aiškiai matyti šios ir kitos savaitės aktualius pasiūlymus, akcijas, receptus. Čia taip pat galima užsisakyti naujienlaiškį, kuriame lengvai ir patogiai pateikiame informaciją apie kainas bei kviečiame dalyvauti mūsų rengiamuose žaidimuose, dalinamės naujais receptais ir maisto gaminimo patarimais, informuojame apie naujai atidaromas parduotuves“, – sako A. Bubnelis.

Verta sekti paskyras socialiniuose tinkluose

Taip pat apie įvairias nuolaidas, išskirtinius pasiūlymus bei žaidimus galima sužinoti prekybos tinklo „Lidl Lietuva“ paskyrose socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Instagram“ ir „Youtube“.

„Turbūt daugelis laisvu metu mėgsta naršyti socialinius tinklus, kur sužino daug įdomių naujienų, įskaitant ir pranešimus apie išpardavimus bei akcijas. „Lidl Lietuva“ paskyrose populiariausiuose socialiniuose tinkluose nuolat linksmai ir įdomiai skelbiame aktualią informaciją“, – teigia A. Bubnelis.

Išskirtiniai „Lidl superšeštadieniai“

A. Bubnelio teigimu, norintiems kuo efektyviau išnaudoti akcijas, svarbu pagalvoti ir apie apsipirkimo laiką.

„Kasdieniai apsilankymai parduotuvėje ieškant akcijų užima daug laiko ir gali kainuoti papildomai. Bet nemažai akcijų „Lidl“ parduotuvėse galioja visą savaitę, todėl verta apsipirkimui išsirinkti kurią nors vieną dieną. Geriausias pasirinkimas – „Lidl superšeštadieniai“. Kiekvieną šeštadienį nuolaidos mūsų prekybos tinkle būtiniausioms maisto ir namų apyvokos prekėms siekia net iki 50 proc., todėl šią dieną galite patogiai apsipirkti visai savaitei ir nemažai sutaupyti“, – pataria A. Bubnelis.

Lietuvoje šiuo metu veikia 71 „Lidl“ parduotuvė 26 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.