Kai skanu – dar ir nebrangu: savaitgalio pietums – kiaulienos iešmeliai ir gaivus desertas

Kai skanu – dar ir nebrangu: savaitgalio pietums – kiaulienos iešmeliai ir gaivus desertas

18.08.2023 10:00:00 | Vilnius

Kiaulienos iešmeliai ir gaivus desertas

Šį savaitgalį lepins šiluma ir saulė, o „Lidl superšeštadienis“ pirkėjus palepins ypatingais pasiūlymais už itin mažą kainą. Šį kartą „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti gardžius ir nebrangius pietus, o po jų – ir greitai bei paprastai paruošiamą desertą.

Tik „Superšeštadienio“ metu kilogramas šviežio kiaulienos kumpio be kaulo kainuos vos 2,79 Eur. Gardžiajam desertui paruošti prireiks 30 proc. riebumo „Pilos“ plakamosios grietinėlės – aktyvinus „Lidl Plus“ kuponą, ji kainuos tik 0,49 Eur. Karštąjį savaitgalį atgaivins gazuotas gaivusis gėrimas „Coca-cola“, kurį įsigysite už 0,99 Eur – tik nepamirškite jo gerai atvėsinti.

Šiltojo savaitgalio pietums – kiaulienos kumpio iešmeliai

Jums reikės:

1 kg kiaulienos kumpio be kaulo

4 skiltelių česnako

6 v. š. garstyčių

2 v. š. majonezo

Paruošimas:

Supjaustykite kumpį nedideliais gabalėliais. Sutrinkite česnaką ir sumaišykite jį su kiaulienos gabalėliais bei garstyčiomis ir majonezu. Padėkite į šaldytuvą ir palikite pasimarinuoti 4–6 valandoms.

Marinuotą kiaulieną tankiai sumaukite ant iešmelių ir kepkite ant grilio, vartydami, kol iškeps. Iešmelius galite kepti ir orkaitėje, įkaitinus ją iki 200 laipsnių, – jie orkaitėje keps apie 20–30 min. Iškeptus iešmelius patiekite su virtais ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Gaivus ir vasariškas – lengvai paruošiamas serbentų desertas

Jums reikės:

250 ml „Pilos“ plakamosios grietinėlės

200 g trintų juodųjų serbentų

Šiek tiek mėgstamų uogų, papuošimui

1 v. š. cukraus pudros

Paruošimas: 

Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, kol grietinėlė taps standi. Į stiklinę įpilkite šiek tiek suplaktos grietinėlės, tuomet uždėkite sluoksnį trintų juodųjų serbentų – taip sluoksniuokite iki stiklinės viršaus, palikdami vietos mėgstamų uogų papuošimui. Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau