Išbandykite greitai paruošiamą čili troškinį, kurį rekomenduoja V. Radzevičius

23.10.2023 10:00:00 | Vilnius

Išbandykite greitai paruošiamą čili troškinį, kurį rekomenduoja V. Radzevičius

Jokia paslaptis, kad spalvingoji Meksika garsi savo įvairiausiais pojūčiais. Vienas iš didžiausių šios šalies pasididžiavimų – vietinė virtuvė, kurios išskirtinius skonius lietuviai ypač pamėgo. Čili troškinys – daugelio mėgstamas patiekalas, sušildantis vėsiais rudens vakarais. Šis troškinys patinka net ir tiems, kurie vengia aštrių patiekalų, nes jį galima pasigaminti pagal savo mėgstamą aštrumo lygį, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

Čili troškinys – viena iš daugelio spalvingosios Meksikos vizitinių kortelių

Pats ne kartą lankęsis Meksikoje, žinomas keliautojas ir kulinaras Vytaras Radzevičius sako, kad meksikietiška virtuvė jį labiausiai vilioja savo natūralumu ir gardžių kvapų gausa. Jis taip pat pamini, jog meksikietiškos virtuvės neįsivaizduoja be kelių svarbių atributų.

 „Kai pagalvoju apie Meksikos virtuvę, pirmiausia į galvą šauna du produktai: pupelės ir kukurūzai. Šie produktai itin dažnai sutinkami vietiniuose patiekaluose. Be abejo, čia neįmanoma apsieiti ir be gausybės prieskonių, padažų, bet pupelės ir kukurūzai atributai padeda meksikiečių virtuvei pirmauti gatvės maisto srityje“,  – pasakoja V. Radzevičius.

Kulinaras užsimena, jog Meksikos nacionalinėje virtuvėje sutinkamas aštrumas jam yra itin prie širdies. Jis taip pat komentuoja, kad aštrumo lygis patiekaluose priklauso nuo vieno veiksnio.

„Šalies virtuvei būdingas regioniškumas – nuo to, iš kurios Meksikos dalies maistas, priklauso ir jo aštrumas. Tuo metu JAV ir Meksikos ribose susiformavo įdomus fenomenas, kuris pasaulyje atpažįstamas „Tex–Mex“ pavadinimu. Šio regiono žvaigždė – čili troškinys“, – teigia virtuvės šefas.

Nors pagal originalų receptą čili troškinys turi būti gaminamas ilgai, „Lidl“ ambasadorius V. Radzevičius siūlo išmėginti pagreitintą „Tex-Mex“ pasididžiavimą ir pasigaminti jį namuose, kai trūksta laiko.

V. Radzevičiaus pamėgtas, greitai paruošiamas čili troškinys

2–3 valgytojams reikės:

250 g maltos jautienos

250 g virtų pupelių

250 g konservuotų pomidorų savo sultyse

1 raudonosios aitriosios paprikos

1 smulkiai pjaustyto svogūno

2–3 trintų česnako skiltelių

Žiupsnelio džiovintų kalendros sėklų

Grūstų juodųjų pipirų

Aitriųjų paprikų miltelių (pagal mėgstamą aštrumo lygį)

Druskos pagal skonį

Smulkinto fermentinio sūrio

1–2 v. š. alyvuogių aliejaus

Nedideliame puode įkaitinkite aliejų, tuomet sudėkite svogūnus ir česnakus, pakepinkite iki minkštumo. Įdėkite stambiai supjaustytą aitriąją papriką ir kelias minutes pakepinkite.

Į puodą taip pat sudėkite jautieną, pasūdykite ir pamaišydami tolygiai apkepkite iki vientisos spalvos. Supilkite pomidorus savo sultyse, pupeles, prieskonius ir uždengus troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Jei reikia, troškinį galite papildyti verdančiu vandeniu iki norimo tirštumo.

Patiekdami galite apibarstyti smulkintu sūriu, žalumynais ar smulkintomis aitriosiomis paprikomis. Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau