Dėk į krepšį kaip Valančiūnas: kokias lietuviškas daržoves renkasi krepšinio gerbėjai?

04.09.2023 10:00:00 | Vilnius

Dėk į krepšį kaip Valančiūnas: kokias lietuviškas daržoves renkasi krepšinio gerbėjai?

Prasidėjus rudeniui, parduotuvių lentynas užpildo šviežias lietuviškas derlius. Įvairias salotas, kopūstus, pomidorus, agurkus, obuolius bei daug kitų sodo ir daržo gėrybių šviežumo ištroškę pirkėjai vis dažniau įsideda į savo krepšelius, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

„Renkantis maisto produktus, kilmės šalis – vienas svarbiausių kriterijų pirkėjams. Be to, auga ir susidomėjimas sveikatai palankia mityba – pirmenybė teikiama sveikesniems ir natūralesniems produktams, kurie dažniausiai būna užauginti čia, Lietuvoje. Žmonėms vis dažniau renkantis tokius produktus, jų daugiau atsiranda ir parduotuvėse“, – pirkimo įpročius paaiškina „Lidl Lietuva“ vyriausiasis asortimento vadovas Lukas Gudas.

Pasak jo, vaisiai ir daržovės parduotuves pasiekia praktiškai iš visos Lietuvos – nėra nė vienos apskrities, iš kurios ūkių neatkeliautų produktai. L. Gudo teigimu, tai nulemia tvirti ryšiai su vietos gamintojais.

„Nuo pat 2016 m. birželio, kai Lietuvoje atsidarė pirmosios „Lidl“ parduotuvės, parduotuvių lentynose buvo galima rasti per 300 lietuviškų produktų, kuriuos tiekė 60 gamintojų. Plečiantis parduotuvių tinklui, daugėjo ir lietuviškų prekių, o tiekėjų iš Lietuvos skaičius išaugo kelis kartus. Tiek jie, tiek ir užsienio tiekėjai – strateginiai mūsų partneriai, dirbdami su kuriais siekiame užtikrinti geriausią kainos ir kokybės santykį – pagrindinę priežastį, dėl kurios „Lidl“ ir toliau išlieka pirmuoju pasirinkimu pirkėjams“, – sako „Lidl Lietuva“ atstovas.

Šiuo metu „Lidl“ dirba su 12 skirtingų tiekėjų iš Lietuvos, vienijančių per 50 skirtingų lietuviškų vaisių ir daržovių augintojų.

„Karaliauja“ lietuviškos bulvės

„Lidl Lietuva“ duomenimis, tarp populiariausių daržovių prekybos tinkle pirmauja lietuviškos bulvės – jų, pagal kiekį, nuperkama daugiausiai. Pastebima ir tai, kad pirkinių krepšeliuose vis dažniau atsiduria plautos bulvės.

„Atsižvelgiant į sezoniškumą, pirkėjai renkasi lietuviškus trumpavaisius agurkus, svogūnus, kopūstus, morkas ir obuolius – pastariesiems, beje, vis dažniau teikiama pirmenybė prieš atvežtus į Lietuvą. Šiemet „Lidl“ parduotuves vėl pasiekė ir lietuviški arbūzai, kuriuos pamėgo mūsų pirkėjai. Apskritai, pastebime tendenciją, kad kur kas labiau mėgaujamasi lietuviškomis daržovėmis bei vaisiais, todėl ir stengiamės atliepti mūsų pirkėjų poreikius“, – teigia L. Gudas.

Lentynose – ir lietuviškos „Iceberg“ salotos

Nors kalendorinis ruduo jau įsibėgėja, šalies pirkėjų krepšeliuose vis dar dominuoja gaivūs pasirinkimai: agurkai, kaulavaisiai, uogos, arbūzai ir salotos. Tarp pastarųjų šviežių gėrybių galima sutikti ir gardžių naujienų.

„Mūsų parduotuvių lentynas puošia ir praktiškai Lietuvos viduryje užaugintos gūžinės salotos „Iceberg“. Daugelio pamėgtos salotos išsiskiria savo šviežumu – tos, kurios šiandien parduodamos parduotuvėse, dar vakar anksti ryte nebuvo atitrūkusios nuo žemės“, – pasakoja „Lidl Lietuva“ vyriausiasis asortimento vadovas L. Gudas.

Šviežio lietuviško derliaus gėrybės jau laukia pirkėjų visose „Lidl“ parduotuvėse, įsikūrusiose 26-iuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Šviežią derlių į krepšelį „deda“ ir J. Valančiūnas

Jau ne vienerius metus su prekybos tinklu „Lidl“ bendradarbiaujantis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas teigia, kad sveikas ir natūralus maistas – neatsiejamas nuo aktyvaus gyvenimo būdo, ir tam būtina švieži vaisiai bei daržovės.

„Tai, kas sveika ir natūralu, ką dažnas ir gali surasti lietuviškose daržo gėrybėse, yra didžiausias raktas į sveiką kūną. Tam nereikia itin daug pastangų – tereikia žinoti, kur galima rasti šviežių vaisių ir daržovių, ir dar už gerą kainą“, – sako krepšinio rinktinės aukštaūgis.

Vietoj dėjimo į krepšį – rezultatyvūs perdavimai su obuoliu ir pomidoru: tokius veiksmus išdarinėja ne kas kitas, o būtent Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vedlys J. Valančiūnas. Krepšinio žvaigždės ir prekybos tinklo „Lidl“ bendradarbiavimą įprasmina specialus šviežio lietuviško derliaus kampanijos vaizdo klipas, kuri pamatyti galima čia.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau