Be jų vasara – neįmanoma: „Lidl“ parduotuvėse pasirodė lietuviški arbūzai

Be jų vasara – neįmanoma: „Lidl“ parduotuvėse pasirodė lietuviški arbūzai

23.08.2023 10:00:00 | Vilnius

Be jų vasara – neįmanoma: „Lidl“ parduotuvėse pasirodė lietuviški arbūzai

Galima pastuksenti per žievę ir klausytis dundesio arba pirštais matuoti dryžių plotį: yra daugybė būdų bei patarimų, kaip išsirinkti gardžiausią arbūzą. Tačiau prekybos tinklas „Lidl“ praneša, jog pirkėjų jau laukia skanių ir sultingų lietuviškų arbūzų derlius – pirmųjų šių vaisių paskanauti galima tik „Lidl“ parduotuvėse.

„Pirkėjai vis dažniau renkasi vietos ūkių užaugintus produktus ir gaminius – jų asortimentas mūsų parduotuvėse nuolat plečiasi. Arbūzai – neatsiejami nuo vasaros, tad džiaugiamės galėdami jau trečius metus iš eilės pasiūlyti Lietuvoje užaugintų arbūzų“, – sako „Lidl Lietuva“ vaisių ir daržovių ekspertas Ramūnas Žvirblis.

Garantuotas šviežumas

Nuo lysvės iki parduotuvės – ne vėliau kaip per 24 valandas: tokį lietuviškų arbūzų šviežumą garantuoja Kėdainių rajone juos auginantys, „Daržovijos“ prekių ženklą valdantys UAB „Agrošiltnamiai“. Pasak įmonės vadovo Pauliaus Andriejavo, pirkėjai jau spėjo įvertinti šiuos arbūzus ir jų derliaus kasmet laukia su nekantrumu. „Palyginti su atvežtais iš užsienio šalių, lietuviški arbūzai yra sultingesni, su mažiau sėklyčių, o dėl plonesnės žievės juos lengviau pjaustyti. Be to, jų dydis – optimalus ir tinkamas šeimai. Vieno arbūzo svoris paprastai siekia iki 5–6 kg, todėl galima pirkti visą vaisių ir jį iš karto suvalgyti, nereikia sukti galvos, kur laikyti prapjautą dalį“, – teigia P. Andriejavas.

Išperka itin greitai

Anot „Agrošiltnamiai“ vadovo, pirkėjai Lietuvoje vertina ir pasitiki „Lidl“ prekybos tinklu, todėl ši partnerystė juos taip pat įpareigoja siekti aukščiausios kokybės. „Itin preciziškai atsirenkame augalų sėklas, taip pat užtikriname tinkamą jų auginimą, priežiūrą ir produkcijos pervežimą į prekybos vietas. Mūsų nuolatines pastangas ir tvirtą požiūrį į aukštą kokybę įvertino prekybos tinklas „Lidl“ – kartu sėkmingai bendradarbiaujame jau šešerius metus, per kuriuos pirkėjai pamėgo tiek mūsų daržoves, tiek ir, be abejo, gardžiuosius lietuviškus arbūzus“, – pabrėžia P. Andriejavas.

Kaip pastebi R. Žvirblis, pirkėjai vertina lietuviškus arbūzus ir juos išperka pakankamai greitai. Šių Lietuvoje užaugintų vasariškų vaisių populiarumas patvirtina ir tai, kad prekybos tinklo „Lidl“ pasirinkta strategija – glaudus bendradarbiavimas su vietos gamintojais – yra tai, ko ir tikisi pirkėjai, besilankantys „Lidl“ parduotuvėse. „Lietuviškumas bei vietoje užauginta produkcija yra vienas svarbiausių kriterijų formuojant mūsų vaisių ir daržovių asortimentą. Jausdami atsakomybę, taikome aukštus reikalavimus savo tiekėjams, kad pirkėjai mėgautųsi kokybiškomis ir šviežiomis gamtos gėrybėmis, ir tai darytų už mažą kainą“, – tvirtina „Lidl Lietuva“ vaisių ir daržovių ekspertas.

Gardžių ir sultingų lietuviškų arbūzų ieškokite visose „Lidl“ parduotuvėse, įsikūrusiose 26-iuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau