Azijos įkvėpti pietūs šeimai vos už 6 eurus – išbandykite šiam regionui būdingus makaronus

07.08.2023 10:00:00 | Vilnius

Azijos įkvėpti pietūs šeimai vos už 6 eurus – išbandykite šiam regionui būdingus makaronus

Azijos virtuvė yra viena populiariausių ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Jai būdingas saldumo, rūgštumo, sūrumo ir aštrumo derinys, kuris paprastai ir sužavi įvairius skonius mėgstančius valgytojus. Vienas iš labiausiai Lietuvoje mėgstamų azijietiškų patiekalų – „Wok“ makaronai. Šį patiekalą keturių asmenų šeimai pagaminsite itin greitai ir išleisite mažiau nei 6 eurus, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

Neabejotinai dar viena iš priežasčių, kodėl Azijos virtuvės patiekalai yra tokie populiarūs – jų paruošimo greitis. Kadangi azijietiškas maistas dažnai ruošiamas specialiose kiniškose keptuvėse, paprastai neprireikia nei daugybės indų, nei daug laiko gaminti. Apvalus „Wok“ keptuvės dugnas leidžia skysčiui ir šilumai susikaupti vienoje vietoje, o aukštos ir nuožulnios sienos padeda išlaikyti šilumą, todėl gaminimas vyksta žaibiškai. 

Šiose keptuvėse galima gaminti daug skirtingų patiekalų, tačiau Lietuvoje itin populiarūs – makaronai su įvairiais priedais. Įprastai „Wok“ makaronai paruošiami kartu mėsa ar krevetėmis bei daržovėmis. Galite improvizuoti ir priedus rinktis pagal savo skonį. Vietoj makaronų taip pat galima rinktis ryžius. Jeigu neturite „Wok“ keptuvės, galite naudoti ir paprastą – tuomet svarbiausia kepimo metu palaikyti aukštą temperatūrą.

„Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti kiniškoje „Wok“ keptuvėje paruošiamus makaronus, o šis patiekalas keturių asmenų šeimai nekainuos nė 6 eurų.

Kiniški „Wok“ makaronai

250 g „Vitasia“ kvietinių miltų makaronų „Chow Mein“ (1,29 Eur)

150 g traškių kiniško stiliaus „Vitasia“ daržovių (2,99 Eur/500g)

„Vitasia“ saldžiarūgščio padažo, pagal skonį (0,99 Eur)

5 skiltelių česnako

Aliejaus kepimui

Paruošimas:

Į puodą įpilkite vandens ir jį užvirinkite, sudėkite makaronus ir pavirkite, kol jie suminkštės. Išvirusius makaronus perliekite šaltu vandeniu, jog jie nepervirtų. 

Tuomet supjaustykite česnaką ir įkaitinkite „Wok“ keptuvę su aliejumi. Į įkaitusią keptuvę suberkite česnaką ir jį pakepinkite. Šalia sudėkite „Vitasia“ daržoves ir jas apkepkite, tačiau stebėkite laiką ir nekepkite per ilgai, nes daržovės turi išlikti traškios. Belieka supilti išvirtus makaronus į „Wok“ keptuvę, šiek tiek sumaišyti ir užpilti mėgstamo padažo. Dar kartą sumaišykite makaronus, daržoves bei padažą ir tuomet patiekite. Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau