Apsiperkančiųjų savitarnos kasose skaičius auga, dalyje parduotuvių „Lidl“ įrengė XXL dydžio savitarnos kasas

20.09.2023 12:00:00 | Vilnius

Savitarnos kasos

Vis didesniam pirkėjų skaičiui Lietuvoje atsiskaitymui už prekes renkantis savitarnos kasas, prekybos tinklas „Lidl“ 27-iose parduotuvėse pasiūlė naujovę – XXL dydžio savitarnos kasas. Šiuo žingsniu „Lidl“ siekia padėti vis dažniau savitarnos kasas besirenkantiems pirkėjams apsipirkti dar paprasčiau ir patogiau.

Savitarnos kasas, kurios yra įrengtos visose 69 „Lidl“ parduotuvėse, renkasi beveik pusė visų „Lidl“ pirkėjų ir ši dalis nuolat auga. Taip pat daugėja klientų, kurie savitarnos kasose atsiskaito už vis didesnius prekių krepšelius, teigia Antanas Bubnelis, „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas.

„Nors savitarnos kasose įprastai lankosi pirkėjai, kurių pirkinių krepšelis yra mažesnis, pastebime, kad vis daugiau žmonių šias kasas pasirenka ir gausesnių apsipirkimų metu. Norėdami, kad šiems pirkėjams būtų dar patogiau, beveik trečdalyje  tinklo parduotuvių įrengėme didesnes ir patogesnes, XXL dydžio, savitarnos kasas“, – sako A. Bubnelis.

XXL dydžio savitarnos kasos šiuo metu yra įrengtos aštuoniuose šalies miestuose: keturiolikoje parduotuvių Vilniuje, keturiose Kaune, trijose Klaipėdoje. Dar dvi XXL savitarnos kasas turinčios parduotuvės yra Šiauliuose, po vieną – Panevėžyje, Alytuje, Utenoje ir Palangoje. Šiose parduotuvėje veikia tiek įprasto dydžio, tiek ir nuo vienos iki trijų XXL dydžio savitarnos kasų. Ateityje visose naujose „Lidl“ parduotuvėse bus diegiamos iškart trys standartinės ir trys XXL dydžio savitarnos kasos.

Visose parduotuvėse taip pat veikia ir įprastos kasos, tad pirkėjai gali rinktis, kuris atsiskaitymo variantas yra patogiausias.

Patogūs sprendimai konkrečių parduotuvių pirkėjams

A. Bubnelis pažymi, kad prekybos tinklas siekia atsižvelgti ne tik į bendras „Lidl“ pirkėjų praktikas, bet ir atliepti pavienių parduotuvių lankytojų lūkesčius. Todėl Vilniuje, prekybos centre G9 esančioje parduotuvėje, neseniai buvo atnaujinta ir išplėsta savitarnos kasų zona.

„Nuolat įsiklausome į pirkėjų lūkesčius konkrečiose parduotuvėse. Pavyzdžiui, pačiame sostinės centre esančios parduotuvės pirkėjai dažniau nei įprastai naudojasi savitarnos kasomis. Tai itin aktualu tampa pietų metu, kai aplink dirbantys gyventojai skuba efektyviai išnaudoti kiekvieną minutę. Į tai atsižvelgę, šios parduotuvės savitarnos kasų zoną padidinome nuo 6-ių iki 12-os kasų“, – sako A. Bubnelis.

Lietuviai – savitarnos kasų mėgėjai

A. Bubnelis pasakoja, kad Lietuvos pirkėjai, lyginant su kitomis „Lidl“ rinkomis, yra itin pamėgę savitarnos kasas.

„Lietuvą jau esame įpratę vadinti greito ir kokybiško interneto šalimi, o prekybos srityje ją galima vadinti ir savitarnos kasų lydere. Tą lemia tiek apsipirkimo įpročiai, tiek ir tai, kad esame greitai naujoves ir technologijas įsisavinančių žmonių šalis. Lietuvos pirkėjai jau spėjo įgusti naudotis savitarnos kasomis, tad vidutiniškai apsipirkimas jose trunka vos 2 minutes“, – sako A. Bubnelis.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 69 prekybos tinklo parduotuvės 26 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau