10 būdų sutaupyti – be jokių kompromisų kainai ir kokybei

04.09.2023 10:00:00 | Vilnius

10 būdų sutaupyti – be jokių kompromisų kainai ir kokybei

Ar apsiperkant kasdien, ar – tik kartą per savaitę, kiekvienas ieško būdų, kaip apsilankymą parduotuvėje paversti ne tik patogiu, bet ir draugišku piniginei. Pirkėjų nuomone, pigiausias prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi net dešimčia patikrintų patarimų, kaip ne tik maloniai apsipirkti, bet dar ir sutaupyti.

„Kaip parodė apklausa, pirkėjai vertina mus ne tik dėl patrauklių akcijų, bet ir mažesnių reguliarių maisto produktų kainų. Nuo pavasario „Lidl“ parduotuvėse iš viso jau sumažinome daugiau nei 620 reguliarių kainų. Taip siūlome kiekvienam pirkėjui galimybę kasdien apsipirkti pigiau, džiaugiamės, kad tai pastebi ir patvirtina didžioji dalis Lietuvos gyventojų“, – teigia „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė Kristina Mažeikytė.

10 būdų, kaip sutaupyti gali kiekvienas

1. Susidarykite pirkinių sąrašą. Sunku apsipirkti, kai nežinai, ko reikia nusipirkti. Tačiau į parduotuvę atėjus su pirkinių sąrašu, šis procesas bus kur kas paprastesnis, lengvesnis ir labiau kontroliuojamas. Aiškus pirkinių sąrašas leis išvengti impulsyvių pirkinių, kuriems kartais netikėtai galima išleisti nemažą dalį savo biudžeto. Paprasčiausias būdas, kaip sudaryti tokį sąrašą – pirmiausiai pasiruošti būsimos savaitės patiekalų meniu, pagal kurį ir žinosite, kokių prekių jums reikės.

2. Rinkitės privačių prekių ženklų prekes. Vertinate kokybę, tačiau atbaido aukštos kainos? Išeitis – privačių prekių ženklų prekės.

„Privačių prekių ženklų kokybei prekybos tinklas „Lidl“ skiria ypatingą dėmesį, todėl jų kokybė yra lygiavertė gerai žinomų prekių ženklų produktams, o kaina – kur kas mažesnė. Kone 90 proc. „Lidl“ siūlomo asortimento sudaro privačių prekių ženklų prekės, tad pirkėjai gali tikrai sutaupyti, o ir išsirinkti bus paprasta“, – tvirtina K. Mažeikytė.

3. Pirkite rečiau, bet po daugiau. Seniai patikrinta, bet dar ne kiekvieno propaguojama tiesa – perkant rečiau, bet didesniais kiekiais, sutaupoma didesnė pinigų suma. Kassavaitiniai ar dar retesni apsipirkimai dažniausiai irgi atliekami turint pirkinių sąrašą, tad įsigyjama tai, ko labiausiai reikia. Be to, perkant didesnes pakuotes, prekės vieneto ar kilogramo kaina paprastai irgi būna draugiškesnė piniginei.

4. Išmėginkite specialius pasiūlymus ir būkite išmanūs. Nuo „Superinių“, „Superšeštadienio“ iki „XXL savaitės“ – prekybos tinklas „Lidl“ kviečia išmėginti pačius įvairiausius, jums labiausiai tinkamus pasiūlymus. Jų metu pirkėjai gali ne tik įsigyti pamėgtų produktų, bet ir už mažesnę kainą.

„Išskirtiniais pasiūlymais gali mėgautis ir „Lidl Plus“ programėlės vartotojai. Specialios kainos aktyvavus konkrečioms prekėms skirtus kuponus, kaupiamoji nuolaida apsiperkant prekybos tinkle „Lidl“, lengvai pasiekiama pirkimų istorija – tik keli „Lidl Plus“ programėlės privalumai“, – sako „Lidl Lietuva“ atstovė.

5. Pasirinkite tinkamiausią laiką apsipirkimui. Padėti sutaupyti gali net ir laikas, kuomet lankotės parduotuvėje. Piko metu galite sugaišti daugiau laiko ne tik renkantis prekes, bet ir ieškant patogios vietos, kur pastatyti automobilį. Todėl patariama vykti apsipirkti pirmoje dienos pusėje, dar iki pietų arba vėlai vakare. Be to, „Lidl Plus“ programėlėje galite realiu laiku stebėti kiekvienos „Lidl“ parduotuvės užimtumą, ir taip išsirinkti tinkamiausią laiką apsipirkimui.

6. Pirmenybę teikite sezoniniams produktams. Tiek vasara, tiek ir prasidėjęs ruduo – šviežių vaisių ir daržovių metas, kai pirkėjai savo krepšelius gali papildyti pačiomis įvairiausiomis gėrybėmis iš Lietuvos ir viso pasaulio. Kiekvieną savaitę „Lidl“ parduotuves papuošia šios kategorijos prekių specialūs pasiūlymai – tuomet kai kurias daržoves ir vaisius galima įsigyti 60 proc. ar net dar pigiau. Be to, valgydami sezonines daržoves, ne tik maitinsitės sveikiau, bet ir būsite tvaresni.

7. Rinkitės ilgesnio galiojimo produktus. Jei apsiperkate nedažnai, į pirkinių krepšelį įsidėkite produktus, turinčius kuo ilgesnį tinkamumo vartoti terminą – tai ypač taikoma pieno, mėsos ir kitiems greičiau gendantiems produktams. Be to, grįžus namo, šias prekes svarbu sudėti į spinteles ar šaldytuvus taip, kad trumpesnio galiojimo produktus suvartotumėte pirmiau – taip nešvaistysite nei maisto, nei pinigų.

Gali nutikti įvairių situacijų, pavyzdžiui, kurį vakarą neplanuotai vakarieniausite mieste, bet jei įsigijote ilgiau tinkamą vartoti produktą, dėl kitos dienos vakarienės nerimauti ir papildomai išlaidauti neteks.

8. Išmėginkite „Geradarių maišelius“. Siekiant mažinti maisto švaistymą, nuo rugpjūčio vidurio „Lidl“ parduotuvėse pirkėjų laukia „Geradarių maišeliai“. Juose galima rasti netobulos išvaizdos, tačiau puikiai vartoti tinkamus šviežius vaisius ir daržoves. Maišelio kaina – vos 75 centai už kilogramą, ir galima rinktis iš kelių rinkinių bei rasti sau tinkamiausią, kuris tiks daržovių troškiniui, vaisių salotoms ar kitiems gardiems ir nebrangiems patiekalams.

9. Atkreipkite dėmesį į „Geriausias iki“ žymėjimą. Tinkamumas vartoti maisto produktus žymimas dvejopai: „Tinka vartoti iki“ ir „Geriausias iki“. Jei pirmasis žymuo žymi griežtą tinkamumo vartoti terminą, antrasis – kur kas nuosaikesnis ir reiškia, jog produktą geriausia suvartoti iki nurodytos datos.

„Tačiau net ir po jos maisto prekė, nors ir praradusi dalį skonio savybių, vis dar tinkama vartoti. Be to, prekybos centruose „Lidl“ tokias prekes paskutinę geriausio suvartojimo dieną galima įsigyti už gerokai mažesnę nei įprasta kainą“, – teigia „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė K. Mažeikytė.

10. Išsirinkite tinkamiausią prekybos centrą. Galiausiai, tinkamai pasirinkta parduotuvė irgi leidžia sutaupyti: kaip atskleidžia šių metų liepos 10–19 d. rinkos tyrimų bendrovės „Norstat“ atliktos reprezentatyvios apklausos rezultatai, didžioji dalis šalies gyventojų „Lidl“ nurodo kaip prekybos tinklą, kuriame pigiausiai apsiperka savaitei ar ilgesniam laikotarpiui.

Pigių ir aukštos kokybės prekių pirkėjai kasdien gali įsigyti bet kurioje iš 69 „Lidl“ parduotuvių, veikiančių 26-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau